Pentium G2130 ve HD5670 Sistemin Tüketeceği Güç?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

itsAtaken

Kilopat
Arkadaşlar bir sistemin kaç Watt güç tüketeceğini nasıl anlayabiliriz? Yani, neylere kaç Watt verip de toplamak lazım. Bir de her ekran kartının, işlemcilerin ne kadar yediğini nereden görebiliriz ? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi kendi sistemim için kaç yediği önemli değil. Arada öyle sistem topluyorum kendimce, bakıyorum PSU uygun oldu mu filan die. İleriye yönelik iyi olur mu diye. Ondan sormuştum. Yoksa benim sistem

Pentium g2130 3.20 Ghz
4 Gb DDR3 1333 Mhz
Radeon hd 5670 1 gb 128 bit
Gigabyte H61-m s2pv

Bu. Ne kadar yiyebilir ki ? Bir de benim PSU'nun üzerinde ya da internette -Sagitta raidmax kasa ile gelen- +80 göremedim. 430 Wat. Sizce yeterli mi ?

İnternette güç kaynağı hesaplamaları var zaten bir kaç markanın yapmış olduğu program sayesinde güç kaynağı hesabını kolayca yapabilirsiniz.

Örneğin; İ5 4670= 84W, R9 290= 250W ve bununla kullanılacak "normal" bir sistemin geri kalan bileşenleri taş çatlasa 50W güç tüketir. Her hangi öğrenmek istediğiniz bileşeni, Google de arattığınız zaman; kendi sitesinde veya başka sitelerde gerekli bilgiye ulaşabilirsiniz. İ5 4670'in İntel tarafından verilen değerleri;
ARK | Intel® Core™ i5-4670 Processor (6M Cache, up to 3.80 GHz)
"Maks. TDP" değerini göreceksiniz.

Örneğin; İ5 4670= 84W, R9 290= 250W ve bununla kullanılacak "normal" bir sistemin geri kalan bileşenleri taş çatlasa 50W güç tüketir. Her hangi öğrenmek istediğiniz bileşeni, Google de arattığınız zaman; kendi sitesinde veya başka sitelerde gerekli bilgiye ulaşabilirsiniz. İ5 4670'in İntel tarafından verilen değerleri;
ARK | Intel® Core™ i5-4670 Processor (6M Cache, up to 3.80 GHz)
"Maks. TDP" değerini göreceksiniz.

Evet bu benim için daha yararlı olacak. Teşekkürler :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı