Pentium G3258 mi yoksa İntel Core i3 4160 mı?

G3258'in oyun performansı OC edildiği takdirde daha iyidir. Ancak, ben İ3 4160 taraftarıyım. Çift çekirdek bazı oyun firmaları yüzünden sıkıntı çıkartacaktır. G3258'in gücü yetmiyor değil, firmaların koyduğu bir bloke gibi. Ancak bazı oyunlarda yama ile bu sorun çözülüyor. RB G3258'e 3 yıl ömür biçmişti.

İ3 4160, GTX 970'i tam anlamıyla kaldıramaz.
Online oyunlarda elbet darboğaz olucaktır ama normalde bence yapmaz videolara göz at istersen. :D
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Evet yapacağım. H81M-Plus ile yapacam. Bileşenleri almam için sadece doların düşmesini bekliyorum.

Pentium G3258 Çift çekirdekli işlemci. Receb abinin hazırlamış olduğu uygun fiyatlı sistem toplama rehberini izleyin. Mobilde olduğum için link atamiyorum.

Intel İ34160 tercih edin. Nedenleri çok açık. İ3 serisinde HT teknolojisi mevcut. G3258 10GH hızında da çalışsa yapısı geregi çift çekirdekli bir işlemci. Bugün bile iki oyun kendini çift çekirdege kapattı. İleride durum ne olur siz düşünün artık. Ve bu yapımcı firmalar hala resmi olarak çift çekirdek için yama çıkarmadı. Kısacası kararımız karar diyorlar. Ayrıca MP oyunlarda G3258 çakılıyor. G3258 ile iyi bir oyun performansı için 4.4 GHZ ve üzerine çıkmanız gerekiyor. Alacağınız işlemcinin OC potansiyeli o kadar iyi olacak mı aşikar. Bütçe el veriyorsa i3 4160 tercih edin. İ34160 ın yanına GTX970 taktıgınızda bile darbogaz yaşatmıyor. Herşey frekans hızından ibaret olsaydı AMD kraldı. Uygun fiyatlı video seyredip seyredip G3258 sistem kuruyorsunuz da kaçırdıgınız noktalar var. Adamlar diyorlar ki bu işlemci fiyatına göre süper. Evet o videonun çekildigi zaman G3258 160 TL idi. Kullandıkları sogutucu yani CM T2 Mini 40 TL idi. Şuan G3258, 240 TL oldu. T2 Mini ise 60 Liradan aşagı satılmıyor. Ve hala bu ikiliyi fiyat\performans ürünü olarak görenler var. İki ürünün toplam fiyatı 300 TL ediyor. Intel İ34160 ise 350 TL. i3 4160 satın aldıgınız zaman Oc ile ugraşmak zorunda değilsiniz. Sogutucu almak zorunda değilsiniz. Daha güçlü bir işlemciye sahip oluyorsunuz. Bırakın bu işleri ya. Biraz araştırın kovalayın sürekli insanların yola savurdukları bilgileri toplaya toplaya bir yerlere varmaya çalışmayın.

@EmperorsChampion tam anlamıyla kaldıramaz dedim, kardeşim. MP'de de yeterli oluyor G3258 testleri mevcut.
4690K'nın da GTX 970'li testleri var. Yaklaşık 10-15 FPS farkediyor.
G3258 mi daha performanslı i3 4160 mı bilmiyorum ama eğer OC ile uğraşmak istemiyorsan, bilmiyorsan i3 4160 seni yarı yolda bırakmaz. :)

Benden ondan bahsediyorum işte. G3258 ile MP testleri mevcut.

Buda onlardan birtanesi mesela. Oyun boyunca iki çekirdegin ikiside %100 ün aşagısını göremedi. 4.4 GHZ hızında çalışıyor bu arada.Takılan ekran kartı GTX970. Ekran kartı kullanımının %50 lerde gezindigi sıralarda bile işlemci kullanımı %100. MP oyunlarda işlemci ciddi anlamda önemli. İnsanları yanlış yönlendirmeyin. İ34160, G3258'den daha performanslıdır.

Bu arkadaş tek kişi olarak BTF4 oynuyor. İ3 4160 tek kişilik oyunda bile ekran kartını %95 in üzerinde tutarken kendisi %95 verimli olarak çalışıyor. i3 4160 bile GTX970 ile MP modunda çakılırken, G3258'in ne haddine.

Eğer çok güçlü bir ekran kartınız yoksa i3 alın ekran kartını değiştirene kadar gitsin değiştirince işlemciyi de değiştirin. Hem o sırada 4 çekirdek isteyen oyunlardan mahrum kalmazsınız hem MP performansınız düşmez.

Ancak kartınız güçlü ise ve yakın zamanda işlemciyi değiştirecekseniz g3258 alın 1 yıl idare edin sonra yeni işlemci alın.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı