Pentium G3258 ve Seidon 120V plus ile 4.7 GHZ'e OC edebilir miyim?

uzman3

Hectopat
Daha fazla  
Başlıkta belirttiğim gibi msi z97 pc mate anakartı ile intel pentium g3258 işlemciyi overclock yapmak istiyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videodaki değerlerle sistemi 4.7 ghz stabil hızda çalıştırabilir miyim?
Seidon 120V plus kullanmayı düşünüyorum.
Kingston 8 GB 1600 MHz DDR3 CL11 PC RAM kullanacağım videoda ram frekansı 2133 mhz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Videodaki ayarları bios menüsünden aynı şekilde girsem 4.6 veya 4.7 ghz te sorunsuz çalıştırabilir miyim?

İşlemcinizin desteklediği Maxsimum bellek frekans değeri 1333MHZ, daha ileri gidemezsiniz.
Ayrıca 4,6'da stabil falan çalıştırabileceğinizi sanmıyorum. Ancak 4,2GHZ civarına falan stabil çıkabilir diye tahmin ediyorum.

Ayrıca her işlemcinin OC potansiyeli, aynı model olsa bile farklıdır. Bir voltaj değeri tüm intel pentium g3258 işlemcilerde aynı stabiliteyi sağlamaz.
Test etmeniz, deneyip görmeniz, en uygun değeri kendinizin vermesi gerekir.

İşlemcinin stabilite testini mutlaka Prime95 ile yap ve yarım saatten aşağı olmasın.

Intel Pentium G3258 işlemciyi MSI PC MATE ile oc genie kullanarak overclock ettim. Prime 95 ile test
Adsız.jpg

4.7 ghz e manuel olarak o.c ettim prime 95 testini yarım saat uyguladım 80 dereceyi görünce otomatik o.c ye geri döndüm.
Eğer bu işlemciyi alıp o.c etmek isteyen arkadaşlar varsa gönül rahatlığıyla o.c edebilirler. Ancak soğutma iyi olmalı. ben seidon 120v sıvı soğutma kullandım.

30 dk lık test sonrası sıcaklık en fazla 65 dereceyi gösterdi. Koyduğum fotoğraf bu işlemcinin z97 pc mate ile ne kadar basit bir şekilde overclok edilebildiğini göstermek içindi. Sizin için yarım saatlik test sonuçunu da ekleyeceğim.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı