Hocam bu üstte önerdiğiniz sistemde GTX 950 WF2OC var. Ben bunu internette ne kadar aratırsam aratayım, orada yazılandan bayağı pahalı çıkıyor. O ekran kartını o fiyata nereden buldunuz atabilir misiniz ?
GTX almakta karar kıldım. İnternette izlediğim videolar, oyun kanalları ve bu kadar insan tercih ediyorsa doğrudur hocam.
Tek sorunum işlemcide. 860k ya da FX-6300 alsam, overclock'u çaksam hem renderlarda rahatlarım, hem i3 4170'i yakalayabilir miyim ? "
AMD FX-6300 vs Intel Core i3-4170 " şu linkte okuduğuma göre i3'ün tek çekirdeği daha kaliteli olduğundan bu 6 çekirdekli fx-6300'e farkı gömüyor. Dezavantaj kısmında aynen sizin dediğiniz gibi bazı 2 çekirdeği desteklemeyen uygulamalar ve programlarda sıkıntı çıkarabiliyor. Birde fark ettiğim şu var, i3 2 kat daha tasarruflu. 3.7 ghz darboğaz edeceğini sanmam ama yine içimde kalır. Bilemiyorum hocam şimdi gözümüzde 4 çekirdekli işlemcileri çok büyüttüler. Şuan ki işlemcim "Intel Core 2 Duo 1,8 ghz" bu da 2 çekirdekli sanal olarak 2 çekirdeği daha var toplam 4 çekirdek. Hani sütten dili yanan yoğurdu üfleyerek yermiş. (Avrupada geçerli bu olay, bizim burada sütü kaynatıyorlar.)
Bu arada hocam Allah razı olsun. Yardım ettin, bilgim oldu birazda. Para kıymetli, aldıktan sonra ben bunu beğenmedim deme şansımda yok.
GTX 950 ekran kartını o fiyata nereden buldun hocam, gerçekten nette aratında 650 lira civarlarında. Birde normal GTX 950'ler var internette, bu Gigabyte'ınkini bulamadım.