Pentium G4560 sistem vs i7 2600 sistem

darksider

Hectopat
Katılım
12 Ekim 2017
Mesajlar
291
Çözümler
1
Halihazırda, Pentium G4560, ASUS H110 anakart, 8 GB tek slot RAM'li bir PC'ye sahibim. Bir tanıdığımız kullanmadığı, i7 2600 işlemcili, Pegatron(Casper) anakart ve 2 adet 4 GB RAM'li sistemi bana verdi. İki PC'den birini satarak ekran kartı alıp oyun bilgisayarı kurmayı düşünüyorum. Sizce hangisini elde tutmak daha mantıklı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer başka işlemci alamayacak isen Pentium.Tam bilmiyorum ama i7 daha fazla performans verse bile eski bir işlemci.Bir sorun çıktığında çok desteği olan bir işlemci değil.
 
i7 daha güçlü ama i3-8100'den zayıf.

Tam modeli belirtmemişsin ama herhalde anakartın 6. ve 7.nesil i3/i5/i7 destekliyordur.
G4560 oldukça ölü fiyatına gider, başka şekilde satılmaz zaten, sahibinden.com'da yatıyor hepsi.


i7-2600'un en azından satılma olasılığı daha iyi.

Satabileceğin fiyata ve almayı planladığın karta göre cevabı sadece sen bilebilirsin. G4560'ı tutacak olursan alacağın kartla darboğaz yapması üzer.
 
i7 daha güçlü ama i3-8100'den zayıf.

Tam modeli belirtmemişsin ama herhalde anakartın 6. ve 7.nesil i3/i5/i7 destekliyordur.
G4560 oldukça ölü fiyatına gider, başka şekilde satılmaz zaten, sahibinden.com'da yatıyor hepsi.


i7-2600'un en azından satılma olasılığı daha iyi.

Satabileceğin fiyata ve almayı planladığın karta göre cevabı sadece sen bilebilirsin. G4560'ı tutacak olursan alacağın kartla darboğaz yapması üzer.
Aynı şeyleri bende düşünüyorum fakat bir öneri vermemişsiniz. Sanırım ikiside 700 750 tl gibi bir fiyata gider. Alabileceğim ekran kartları rx 470, rx 570, gtx 1050 ti. Bu kartlara i7 darboğaz yapmaz diye düşünüyorum. Oynayacağımız oyunlar csgo, pubg ve ETS
 
Öneri vermeme sebebimi belirttim.

İkisi de o fiyattan gider diyorsan, ekran kartı da o parayı götürecekse ve ek bütçe yok ise zaten düşünecek fazla bir nokta kalmıyor. Soru iyi işlemciyle mi oynayayım kötü ile mi halini alıyor, yanılıyor muyum?
Hangisi oyunlarda daha çok fps verir. Birisinin çekirdek avantajı var fakat eski nesil, diğeri yeni sayılır çekirdeği az ama onunda ddr4 olması i7 ye denklik sağlarmı acaba. Birde 500w normal tip xigmatek bir psu ile kullanılacak i7 fazla enerji tüketeceği için rx 570 gibi bir ekran kartına yeterli olurmu? İlginiz için teşekkürler
 
i7 gene de iyi. Nesil farkı var ama sınıflandırmada biri üstte diğeri en altlarda.
PSU yeter fazlasıyla.
i7li sistemi kullanırsan pek fazla hareket alanın kalmayacak, H110 ile fikrini değiştirirsen işlemciyi çok daha iyi seviyelere çekebilme durumun var.

H310 anakart+i3-8100+GPU vb. parçaların da bir hesabını yap ikinciel, denk getirirsen o iki olasılıktan da daha iyi olur.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı