Pentium G4560 vs Fx 7890k

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konuyu APU'dan FX serisine çektin. Ama yine de AMD Bulldozer'in 6 çekirdeği Cinebench'de 400 puanlarda gezerken Intel Sandy Bridge'nin 6 çekirdeği 900'ü çok rahat geçiyor.

Edit: Bu tartışmayı daha fazla uzatmanın mantığı yok. Bence hepimiz oturup ZEN'in çıkmasını beklemeliyiz.

Attım ya işte çoklu çekirdek testi? G4560 daha iyi bir işlemci işte hem yarı yarıya daha ucuz.

Konuyu APU'dan FX serisine çektin. Ama yine de AMD Bulldozer'in 6 çekirdeği Cinebench'de 400 puanlarda gezerken Intel Sandy Bridge'nin 6 çekirdeği 900'ü çok rahat geçiyor.
Farkındayım konuyu FX'lere çekmedim, bulabildiğim FX 6300 olduğu için onu attım.
Yahu ben sana video atıyorum sen bana resim gösteriyorsun.
A10 7xxx ile gxxx'i bulabilirsen izleriz.
Testler stok hızda olsun. Overclock'lu değerleri yok sayarım. En önemlisi video.
10 liraya da işlemci fanı var 1000 liraya da.

Son düzenleyen: Moderatör:
A10 7890K ve RX 480 testini izledin dimi? Bende o oyunların hemen hemen hepsi var. İ3 6100 ve 470 ile test yapıp atayım mı sonuçları? G4560 ile hemen hemen aynı sayılır zaten. :D :D

Attım ya işte çoklu çekirdek testi? G4560 daha iyi bir işlemci işte hem yarı yarıya daha ucuz.
A10 7890K ve RX 480 testini izledin dimi? Bende o oyunların hemen hemen hepsi var. İ3 6100 ve 470 ile test yapıp atayım mı sonuçları? G4560 ile hemen hemen aynı sayılır zaten. :D :D
Video çekebilirsin. Uğraşırsan sağ ol.
Resimde olur ama sana güvenmem. Aynı ayarların olduğu aynı sahnelerde çok kısa video atabilirsin.
Rx480 rx470'den 5-10 FPS fazla verir.
İ3 6100 ise g4xxx den 5 FPS daha iyidir. Bunlarıda hesaba katmak lazım.
Özel mesaj olsa testleri ordan bana atardın bu sayfayı çok kirlettik.
İlk mesajlarımı okursan ben i3 6100 e intelin en düşük işlemcisi + apuya onboard gibi birşey gözüyle bakıyorum.
Diyorum ki g4560 hala yeni nesil celerondur.
Bana 2 oyun lazım değil, bana grafik uygulamaları web uygulamarını açan işlemci lazım. Çoklu çekirdek budur.

Benchmark testlerini atayım işte fotoğraf yoluyla. :)
Kardeşim senin açtığın ayarlar aynı olmayabilir, resmi çektiğin ayarlar farklı olabilir. Resime güvenmem.
Senin işlemci 500 lira tekli çekirdekte APU'dan biraz daha iyi. Ama senin işlemcinin RX 470 de darboğaz yaptığı gerçeği var. Senin kullandığın ayarlar beni bağlamaz. Birçok video mevcut. Konular mevcut.
İ3 6100 ile darboğaz yapıyorsa APU'da da yapıyor. Apunun artısı birde üstüne ekran kartı var. Apu genel olarak i3 6100'den daha iyi.
İkiside bana göre çöptür. 2000-2500 liraya sadece ikisi varsa PC almıyorum.

G4560 şuanki bütün 4 çekirdekli AMD işlemcilerden daha iyi. Tek çekirdekte de çok çekirdekte de. Daha neden ısrar ediyorsunuz anlamıyorum. Bize inanmıyor musunuz? Gidin biraz internette araştırma yapın. Hatta biraz değil bayağı araştırma yapın. İki işlemcinin de 3dmark skorlarını ayrı ayrı araştırın. Bi' sürü İngilizce/Türkçe makale okuyun. Sonra kararı siz verin.

Ve ayrıca attığım benchmark fotolarına güvenmemek de nedir? Siz attığım fotolara inanmıyorsanız biz daha ne yapalım?

Benim AMD'ye karşı herhangi bir nefretim yok. Olsaydı iki buçuk yıl boyunca A10 7850K kullanmazdım. Hatta Intel kullanmama rağmen AMD ZEN'i fazlasıyla destekliyorum. Ama şu bir gerçek ki AMD Bulldozer mimarisi Intel'in gerisinde bir mimari. Bunu AMD fanları da kabul eder.

Yahu bütün AMD işlemcilerden iyi değil. Render vs vs FX''ler geçer. Videolar var.
İntel fanlığı yapma burda.
Sen oyun diyorsun ben render diyorum, grafik programları diyorum web browser oyunları diyorum. Genel olarak amd yüz kat daha iyi intel'den.
Senin 10 yıllık işlemcini biz 2. El aldık web tarayıcılarda berbattı. Kullandığım bilgisayarıdamı yalanlayacaksın. Asus anakart 4 GB RAM 350 watt PSU ufak bir ekran kartı, hiçbir siteyi açmıyordu bile. Overclock değerleri + soğutucu yoktu tabiki.

A10 7xxx render vs vs bu tarz uygulamalarda gxxxx'i geçtiğinide ben iddaa ediyorum. Video bulursanız doğru veya yanlış olduğunu tartışırız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı