Pentium N3700 sisteme işletim sistemi önerisi

Krmdmrz

Hectopat
Pentium N3700 işlemcili, 4 GB RAM ve 500GB HDD'ye sahip bir laptop mevcut ve ufak tefek okul işleri için kullanmamız gerekiyor. Şu an Windows 10 Home sl kurulu. Tavsiye edeceğiniz işletim sistemi nedir? Benim aklımda Win 8.1 var.
Bu arada boşta RAM ve CPU kullanımım çok yüksek tabii bunları tamamen sistem kullanıyor.
HDD sağlam hiç bad sector yok ve sağlık seviyesi 100 olarak gözüküyor yoksa değiştirecektim fakat bu PC için para harcamak istemiyorum.

Win 8.1 iyidir. Kurabilirsiniz. Ama kurarken ürün anahtarı istiyor. Bilginiz dahilinde olsun.

Eğer alacaksanız, M.2 değil de ileride yeni nesil bilgisayarınızda da kullanabileceğiniz bir SSD alıp yeni sisteme geçince de kullanmaya devam edersiniz.

Laptop benim değil yeğenlerim kullanıyor halihazırda ve zaten M.2 yuvası da mevcut değil sadece SATA takılıyor.

Win 8.1 iyidir. Kurabilirsiniz. Ama kurarken ürün anahtarı istiyor. Bilginiz dahilinde olsun.

Laptop anakartına gönülü Windows keyi mevcut 8.1 kursam da aktifleşir mi?

Laptop benim değil yeğenlerim kullanıyor halihazırda ve zaten M.2 yuvası da mevcut değil sadece SATA takılıyor.

Laptop anakartına gömülü Windows keyi mevcut 8.1 kursam da aktifleşir mi?

Windows 10 keyi ile Win 8.1 aktifleştiremez herhalde.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı