Pentium sistemdeki Linux'ta Inside 1 FPS veriyor

İşletim sistemi
Linux

Ahmett Ay

Hectopat
Yer
Kütahaya
Daha fazla  
RAM
Hyperx 8 GB 1600Mhz DDR3
SSD veya HDD modeli
Bilmiyorum
Ekran kartı
AMD ATI Radeon 4600HD 4 GB DDR3
Anakart
Asus P8H61 m xl r2.0
İşlemci
Intel Pentium 2.70 GHz 2 çekirdekli
Şimdi şöyle arkadaşlar, 1 ay kadar önce Kali Linux kullanmaya başladım. Önceden Windows 7 kullanıyordum. Linux yükledikten sonra bilgisayarımda büyük derecede hızlanma olduğunu fark ettim fakat oyunlar hariç Lutris ve Wine yardımıyla Epic Games Launcher indirdim ve Epic Games'deki oyunları oynarım diye düşünmüştüm fakat Windows 7'de 120'den aşağı FPS almadığım Inside oyunu oynanmaz haldeydi. 30 FPS olsa şükür edeceğim o derece 0-1 FPS arası geziyor. Tek çözüm cidden Windows'a yeniden dönmek mi?

Şimdi şöyle arkadaşlar, 1 ay kadar önce Kali Linux kullanmaya başladım. Önceden Windows 7 kullanıyordum. Linux yükledikten sonra bilgisayarımda büyük derecede hızlanma olduğunu fark ettim fakat oyunlar hariç Lutris ve Wine yardımıyla Epic Games Launcher indirdim ve Epic Games'deki oyunları oynarım diye düşünmüştüm fakat Windows 7'de 120'den aşağı FPS almadığım Inside oyunu oynanmaz haldeydi. 30 FPS olsa şükür edeceğim o derece 0-1 FPS arası geziyor. Tek çözüm cidden Windows'a yeniden dönmek mi?

Kali Linux'a alışan Windows ağır gelir ama gene de sadece oyun oynayacağım diyorsanız dualboot ile Windows 7 kurup oyunlarınızı oynayabilirsiniz.

Windows 8.1e geçmeyi dene. En stabil ve hızlı Windows sürümü diye biliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kali Linux'a alışan Windows ağır gelir ama gene de sadece oyun oynayacağım diyorsanız dualboot ile Windows 7 kurup oyunlarınızı oynayabilirsiniz.

Evet Dual mantıklı fakat harddiskimin boyutu 250 olduğu için nerene ne kadar verirsem az geliyor Windows'u oyun için Linux'u iş için kullanırım desem( web tasarım öğrencisiyim) ikisine de 125 125 yetmiyor ya SSD alacağım ki o da bu devirde zor.

Evet Dual mantıklı fakat harddiskimin boyutu 250 olduğu için nerene ne kadar verirsem az geliyor Windows'u oyun için Linux'u iş için kullanırım desem( web tasarım öğrencisiyim) ikisine de 125 125 yetmiyor ya SSD alacağım ki o da bu devirde zor.

Web tasarım işleri için bu bilgisayara yatirim yapmak bence artık gereksiz, yatırım yerine yeni bir sistem toplamaya çalışın.

Sahip olduğunuz ekran kartı artık güncelleme almıyor, AMD tarafından en son verilen güncelleme 2013 yılında verilmiş. Arkadaşımda Radeon HD 4700 var oradan biliyorum bu eski sürücüleri Windowsta kurabiliyor olsanız bile Linuxta mümkün değil çünkü X.org desteği kesilmiş çok eski sürücüleri desteklemiyor. Ekran kartınız şuanda Mesa sürücüleri ile Linuxta ayakta duruyor ama o sürücülerle o ekran kartları pek yol kat edemezler, eski ekran kartları oldukları için Mesa tarafından da desteklenmiyorlar. Gündelik kullanımda performans farkı hissedeceksiniz çünkü gündelik kullanım için ekran kartı çok önemli değil, RAM ve işlemci önemli ama konu ekran kartına gelince o ekran kartıyla Linuxta pek bir şey yapamazsınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı