Pentium sisteme kasmayan işletim sistemi?

WhyProTR

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar benim pc çok kasıyor xp olduğu halde. Sizce lınux mu kurayım pardus mu ?

Pc özellikleri:
  • 1 ram
  • 32 bit
  • 128mb ekran kartı
  • intel pentium
  • 3.00ghz
Acil yardım edin. Linux seçtiyseniz hangi 5 tane altyapısı var hangisi? Örn:Ubuntu, Fedora...

Son düzenleyen: Moderatör:
Xp daha güncelleme almıyor, tabi kasar. En iyisi sen Recep abi'nin Hachintosh rehberini izle. (yanlış yazmış olabilirim) Daha stabil olarak çalışır sistemin.

Merhaba söylemem ne kadar doğru ve kurman ne kadar sağlıklı bilmiyorum ama bazı sitelerde düşük sistemler için xp nin lite sürümleri var onları kurabilirsin . Windows' tan gereksiz bileşenleri kaldırıp bilgisayarın daha rahat çalışmasını sağlıyorlar sanırım . İnternetten düşük sistemler için Windows xp diye aratınca çıkıyordu galiba .

Not : Benim de düşük sistemli 7 senelik bir bilgisayarım var Ram 2.5 pentium D işlemcili 512 MB ekran kartı 80GB harddisk vardı ben Windows 8 Pro kurdum güzel çalışıyordu . Ekran kartını Ram orta ama İşlemcim ve anakartım sanırım 7 senelikti anakart modeli Asus P5LMX baya eski bir model ayrıca 1 GB tam ve 128 Mb ekran kartı bilgisayarda Windows 7 çalıştığına şahit oldum yinede karar senin . Yardımcı olabilmişimdir umarım .

Kardeş Linux Mint Cinnamon 17 kullan. RAM kullanımı 300-200 arasında (boş iken) ayrıca çabuk açılır, hızlı olucaktır.

Merhaba,

Ubuntu 14.04 veya daha az kaynak harcayan Xubuntu 14.04 önerebilirim, geçenlerde arkadaşın eski notebook'una kurduk. İnternette gezinme, film izleme müzik dinleme gibi basit işlemleri yapıyor. Neden Ubuntu / Xubuntu diyecek olursan program eklemek,kurmak ve ayarlamak diğerlerine göre daha kolay ve basit. Eksik birşey olduğunda "bak bu eksik, indirip kurayımmı ? " diye soruveriyor, sıkıntı çıkartmıyor pek.

Eğer "Ben yaparım" diyebiliyorsanız o sisteme çok güzel Arch Linux kurulur. Ama kurulum süreci biraz sıkıntılıdır, ne yapacağınızı şaşırabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı