Perdeyi Açamıyorum

Algıda seçicilik yaşıyorsunuz (birazda anksiyete bozukluğu).
Problem olmayan bir şey, fazla üstünde düşündüğünüz için problem olarak gelmeye başlıyor size.
Bunun sebebi genelde geçmişte duyduğunuz bir hikayenin ürünü oluyor.

Örneğin; (hatırlayıp, hatırlamaya da bilirsiniz) geçmişte arkadaşlarınızla veya yakınlarınızla oturduğunuz bir ortamda, balkonun birinde içinizden biri oturan biriyle alay ettiyse, eleştirdiyse vs beyin bunu farklı kodlayıp bu şekillerde karşınıza çıkartabiliyor.

Kendi yaşadığım benzer bir olaydan kısaca bahsedeyim, geçmişte bir hikaye işittim. Adamın biri balkonda sigara içiyor. Akşam evde otururken karşı binadan bir adam ve arkadaşları kapısına dayanıyor sen benim karıma bakmışsın diye. Benim beynim bunu yanlış kodluyor, günümüzde güzel bir manzaraya sahip evde oturduğum halde balkona herhangi bir iş için çıktığımda manzarama dahi bakamıyordum. Sürekli kaygı bozukluğu olarak, ya biri yanlış anlarsa, ya evlerinin içine baktığımı düşünürse, birileri ile problem yaşarım düşüncesi oluşuyordu. Şuan sizin yaptığınız gibi.

Kısacası hastalıklı bir düşünceniz var, doktora gidin.
Bunu da şöyle düşünün, doktora gitmeniz için kanser olmanız gerekmiyor.
Basit bir nezle olduğunuzda da doktora gidebilirsiniz.
Psikologa&psikiyatra gitmeniz için şizofreni olmanız gerekmiyor.
Forum da danışmak yerine, doktor kapısı çalın.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı