Çözüldü Performance ve quiet modu arasındaki fark nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

quarest

Megapat
Bildiğiniz gibi ASUS gibi markalar yeni sayılabilecek ekran kartlarında çift BIOS sistemini kullanıyor, bende bu kartlardan birine sahibim ve fabrika üzerinde performance mod da geldi kart, üzerinde vidalar var oradan değiştiriyorsunuz. Benim sorunum ise şu, kart boşdada olsa 30 derecede olsa fanlar minimum %53 de çalışıyor, ses tarafında sıkıntım yok fakat takıntı haline geldi boşda dönmesini istemiyorum fanların, quiet moda çeksem bu sorun düzelecek fakat performans kaybı olacak mı? Bir bilgisi olan var mı? Ayrıca ekran kartı üzerindeki vidalar ile mi quiet moda almak zorundayım yoksa yazılım üzerinden performans modu yerine sessiz modu seçsemde işe yarar mı? Teşekkürler. @kino

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bildiğiniz gibi ASUS gibi markalar yeni sayılabilecek ekran kartlarında çift BIOS sistemini kullanıyor, bende bu kartlardan birine sahibim ve fabrika üzerinde performance mod da geldi kart, üzerinde vidalar var oradan değiştiriyorsunuz. Benim sorunum ise şu, kart boşdada olsa 30 derecede olsa fanlar minimum %53 de çalışıyor, ses tarafında sıkıntım yok fakat takıntı haline geldi boşda dönmesini istemiyorum fanların, quiet moda çeksem bu sorun düzelecek fakat performans kaybı olacak mı? Bir bilgisi olan var mı? Ayrıca ekran kartı üzerindeki vidalar ile mi quiet moda almak zorundayım yoksa yazılım üzerinden performans modu yerine sessiz modu seçsemde işe yarar mı? Teşekkürler. @kino

Quiet olana çek geç. Oradan gelecek performans kaybını kimsenin ruhu duymuyor.
Çift BIOS sistemini bilmiyorum ama benim ekran kartımda (Asus GTX 1060 6GB) modlar arası tek fark fanların çalışma hızı. Ben her şeyi en sessiz modda kullanıyorum ve belirgin bir performans düşüşü de yok.

Quiet olana çek geç. Oradan gelecek performans kaybını kimsenin ruhu duymuyor.

Çözüm
Vida derken? Ufak bir çıkıntı vardır sağa sola oynatabileceğin, kartın üzerinde görünür.
Hocam eve geçeyim foto atarım.

Hocam dersteydim kusura bakmayın, sizin çıkıntı dediğiniz yer bende vida, performance ve quiet modun üzerinde vida girişleri var ora ile belirliyoruz diye düşünmüştüm ben, eve geçeyim bakarım çıkıntı falan var mı diye.

Son düzenleme:
Hocam eve geçeyim foto atarım.

Hocam dersteydim kusura bakmayın, sizin çıkıntı dediğiniz yer bende vida, performance ve quiet modun üzerinde vida girişleri var ora ile belirliyoruz diye düşünmüştüm ben, eve geçeyim bakarım çıkıntı falan var mı diye.

Seninle aynı kartı kullanan birisi Reddit'te sormuş ve sonra bu fanların dönmeme olayını şöyle açıklamış. Sistemi kapatıp kartı Quiet moduna çekiyorsun o zaman 0db özelliğini kazanıyor. ASUS yazılımı ya da sistem çalışmaya devam ederken bir değişiklik işe yaramıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Seninle aynı kartı kullanan birisi Reddit'te sormuş ve sonra bu fanların dönmeme olayını şöyle açıklamış. Sistemi kapatıp kartı quiet moduna çekiyorsun o zaman 0dB özelliğini kazanıyor. ASUS yazılımı ya da sistem çalışmaya devam ederken bir değişiklik işe yaramıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam peki nasıl alacağım quiete moda? Buton falan değil bildiğin vida var bende yada ben körüm

Dosya Ekleri

• 20230213_000514.jpg
    20230213_000514.jpg
    186,4 KB · Görüntüleme: 84

Technopat Haberler

Geri
Yukarı