Dell Alienware AW3425DW Ultrawide OLED monitör nasıldır?

Dell Alienware AW3425DW monitörü aranızda kullanan var mı? 2K IPS 170 Hz bir monitör kullanıyorum fakat biraz geri kaldı. RTX 5090 ile kullandığım için FPS patlaması oluyor, yetersiz kalıyor. OLED geçme vaktim geldi diye düşünüyorum. Fakat araştırdığım zaman doğru düzgün ultrawide OLED monitör satılmıyor ülkemizde. Belirttiğim monitörün de bir tane satıcısını buldum zaten. Türkiye'de kullanan yok gibi. Alternatifleri var mı? Yoksa iyi midir? Bütçem 40K kadar.

OLED yanma problemleri canımı sıkıyor biraz. Uzun süre PC kullanan biriyim. Genellikle oyun için kullanırım. İşlerimi şu an mevcut monitörümde halledeceğim. O kadar para verip de yanacak mı diye korka korka kullanmak da istemiyorum pek açıkçası. Arada kaldım. Kullanıcı yorumlarını ve önerilerinizi bekliyorum.

Dell Alienware AW3425DW monitörü aranızda kullanan var mı? 2K IPS 170 Hz bir monitör kullanıyorum fakat biraz geri kaldı. RTX 5090 ile kullandığım için FPS patlaması oluyor, yetersiz kalıyor. OLED geçme vaktim geldi diye düşünüyorum. Fakat araştırdığım zaman doğru düzgün ultrawide OLED monitör satılmıyor ülkemizde. Belirttiğim monitörün de bir tane satıcısını buldum zaten. Türkiye'de kullanan yok gibi. Alternatifleri var mı? Yoksa iyi midir? Bütçem 40k kadar.

OLED yanma problemleri canımı sıkıyor biraz. Uzun süre PC kullanan biriyim. Genellikle oyun için kullanırım. İşlerimi şu an mevcut monitörümde halledeceğim. O kadar para verip de yanacak mı diye korka korka kullanmak da istemiyorum pek açıkçası. Arada kaldım. Kullanıcı yorumlarını ve önerilerinizi bekliyorum.

Benzer bütçelerde OLED monitör alacak birisi olarak 4.nesil woledlerin stoklara gelmesini bekliyorum hem QD-OLED'lerden daha parlaklar hem de %60 daha uzun ömürlüler 3 yılda garanti vermeleri güzel ama OLED alacak insanın kafasında yanıkların oluşabileceği ihtimalinin her zaman olması lazım. Daha garantici takılmak istersen dediğim gibi 4.nesili beklemen en mantıklısı ama 4.nesil gelse bile gene bir ihtimal yanma riski olacak. Sonuç olarak Reddit'te 4-5 yıl kullanıp sorun yaşamayanlar var ama 5-6.ayında yanıklar oluşanlarda var bu senin ne kadar önlem aldığına göre değişiyor.

Benzer bütçelerde OLED monitör alacak birisi olarak 4.nesil woledlerin stoklara gelmesini bekliyorum hem QD-OLED'lerden daha parlaklar hem de %60 daha uzun ömürlüler 3 yılda garanti vermeleri güzel ama OLED alacak insanın kafasında yanıkların oluşabileceği ihtimalinin her zaman olması lazım. Daha garantici takılmak istersen dediğim gibi 4.nesili beklemen en mantıklısı ama 4.nesil gelse bile gene bir ihtimal yanma riski olacak. Sonuç olarak Reddit'te 4-5 yıl kullanıp sorun yaşamayanlar var ama 5-6.ayında yanıklar oluşanlarda var bu senin ne kadar önlem aldığına göre değişiyor.
QD-OLED bana daha uygun görsel olarak. WOLED pek tercihim değil. Yanma garantisi var diye biliyorum belirttiğim modelde. En büyük sorun o. Fakat yanında gündelik işler için diğer monitörümü kullanacağım. Sadece oyun veya bir şey izlerken kullanırım büyük ihtimal. Bahsettiğin monitörlerin daha pahalı olma ihtimali de var. Benim çıkabildiğim bütçe 40K. Ve gün geçtikçe her şey pahalı oluyor. Döviz kuru artışta her şey artışta. Stoklara gelene kadar benim bütçeyi çoktan aşar. Açıkçası daha da fazla para vermek istemem zaten. Sırf RTX 5090 kullanıyorum diye güncelleme yapmak istedim. OLED kullanmadığım için deneyimlemek istiyorum.

Qd-OLED bana daha uygun görsel olarak. Woled pek tercihim değil. Yanma garantisi var diye biliyorum belirttiğim modelde. En büyük sorun o. Fakat yanında gündelik işler için diğer monitörümü kullanacağım. Sadece oyun veya bir şey izlerken kullanırım büyük ihtimal. Bahsettiğin monitörlerin daha pahalı olma ihtimali de var. Benim çıkabildiğim bütçe 40k. Ve gün geçtikçe her şey pahalı oluyor. Döviz kuru artışta her şey artışta. Stoklara gelene kadar benim bütçeyi çoktan aşar. Açıkçası daha da fazla para vermek istemem zaten. Sırf RTX 5090 kullanıyorum diye güncelleme yapmak istedim. OLED kullanmadığım için deneyimlemek istiyorum.

Kararınıza yine saygım sonsuz hocam ancak yeni nesil Woled'ler tandem OLED kullanıyor ve çoğu, qd-OLED'lerden daha iyi bir görüntü sunuyor. En azından 4. nesli beklemenizi öneririm. OLED teknolojisi yeni yeni geliştiği için nesiller arası çok fark olabiliyor.

Kararınıza yine saygım sonsuz hocam ancak yeni nesil Woled'ler tandem OLED kullanıyor ve çoğu, qd-OLED'lerden daha iyi bir görüntü sunuyor. En azından 4. nesli beklemenizi öneririm. OLED teknolojisi yeni yeni geliştiği için nesiller arası çok fark olabiliyor.
Dediğim gibi bütçe olarak değişimler olacaktır. Ne zaman gelecekleri belli değil. Ben de birden karar verdim. Şimdi almazsam sonradan hevesim de kaçabilir :) Veya sonradan bütçem daha çok sıkıntıya girebilir. Ne zaman ne olacağı belli olmuyor çünkü. Durumum varken almak istiyorum. Yine de teşekkür ederim fikir için.

Dediğim gibi bütçe olarak değişimler olacaktır. Ne zaman gelecekleri belli değil. Ben de birden karar verdim. Şimdi almazsam sonradan hevesim de kaçabilir :) Veya sonradan bütçem daha çok sıkıntıya girebilir. Ne zaman ne olacağı belli olmuyor çünkü. Durumum varken almak istiyorum. Yine de teşekkür ederim fikir için.
Selamlar, bende aynı Alienware modelini düşünüyordum ancak 2. Nesil Qd-Oled olduğu için vazgeçtim. Tüm araştırmalarıma rağmen ultrawide da en fazla 2. Nesil Qd-Oled mevcut, umarım yeni modeller gelir. Samsung G8 32 inç 4K olan model de dikkatimi çekiyor 4K ve 3. Nesil Qd-Oled olması önemli bir fark. 2. Nesil ile 3. Nesil arasında ciddi fark olduğu söyleniyor. Bende 4070ti olduğu için 4K çözünürlükten çekiniyorum eğer sizin gibi 5090 olsaydı kesinlikle 4K alirdim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı