Performans için DP vs HDMI

schleiz

Decapat
Başlıktaki gibi DisplayPort girişi yok, HDMI girişi ve Type-C girişi var sadece. Şu an monitörümün içinden çıkan HDMI ile kullanıyorum 165Hz veriyor 2.0 olduğu için ama gene de tam performans için hangisi daha iyi olur? Bu şekilde mi kullanmalıyım? Yoksa (DisplayPort to Type-C alıp DisplayPort'u monitöre, Type-C'yi laptopa mı takayım? Hangisi daha mantıklı?

HDMI. Kafanı kurcalama bu konularla Type-C daha düşük hrz veriyor. 120 düşüyor ve renkler değişiyor. Dport da HDMI aynı alırısın. Hdm2.0 iyidir.

Ben yaptım param boşa gitti. HDMI kullanıyorum.

Başlıktaki gibi DisplayPort girişi yok, HDMI girişi ve Type-C girişi var sadece. Şu an monitörümün içinden çıkan HDMI ile kullanıyorum 165Hz veriyor 2.0 olduğu için ama gene de tam performans için hangisi daha iyi olur? Bu şekilde mi kullanmalıyım? Yoksa (DisplayPort to Type-C alıp DisplayPort'u monitöre, Type-C'yi laptopa mı takayım? Hangisi daha mantıklı?
Tamamen ekranin yenileme hizina bagli. Hdmi bildigim kadariyla en fazla 144hz destekliyor. 144hz ustu bir ekran varsa display port tercih edilmeli yani

2.0 varmis hocam tamam hdmi tercih edilebilir dp yerine rahat sekilde performans farki olmaz

Tamamen ekranin yenileme hizina bagli. HDMI bildigim kadariyla en fazla 144Hz destekliyor. 144Hz ustu bir ekran varsa DisplayPort tercih edilmeli yani

Hayır 165hrz destekler 2.0 üzerine de çıkar belki emin olamadım. Benim monitör 165 HDMI alıyorum zaten.

Laptop markan ne HDMI ile ben 2.0b HDMI ile 1080p 120Hz alıyorum yabancı forumlarda Type-C to DP ile üstüne çıkabileceğim söyleniyor senin konuyla alakasız ama merak ettim.
(ASUS TUF F15)

HDMI

Laptop markan ne HDMI ile ben 2.0b HDMI ile 1080p 120Hz alıyorum yabancı forumlarda Type-C to DP ile üstüne çıkabileceğim söyleniyor senin konuyla alakasız ama merak ettim.
(ASUS TUF F15)

Lenovo IdeaPad Gaming 3​

Lenovo G24-20 66CFGAC1TK 23.8" 0.5 ms Full HD IPS 165 Hz Oyuncu Monitörü​

Senin dahili ekran kartın Intel'dir. Benim AMD hdm 165 veriyor. Üzerine de çıkar. 2K 144hrz de verir. 4K 60hrz de veriyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı