Performans ve yazı bozulma sorunu

• Konuyu başlatan nolly
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 0
  • Görüntüleme 363

nolly

Kilopat
Daha fazla  
Bilgisayarımı alalı daha 3 ay oldu. Bu üç ayda birçok oyun oynadım. PUBG, GTA 5, Battlefield 1 gibi oyunları da rahat, kasmadan oynadım. Ancak dün itibariyle Dead by Daylight'a girdiğimde fark ettim ki oyundaki renkler biraz açılmış, çamur gibi olmuş. Oyuna güncelleme gelmiştir diye düşündüm ancak sonradan baktığımda direkt renk tonları garipleşmiş bilgisayarda. Sonradan bilgisayarın kasmaya başladığını fark ettim. Her zaman 60 FPS altını görmediğim oyun 30-40 FPS'lere inmeye başladı. Bilgisayarda kesinlikle bir sorun olduğunu anladığım zaman ise Google Chrome'un bile kasıyor olduğunu görmem oldu. Yukarıdan yeni bir sekme açarken bile kasıyor bilgisayar, o derece yani. Nvidia Galax Geforce GTX 1060 3 GB kullanıyorum, diğer GTX 1070'li bilgisayarda böyle sorunlar yok ancak yine de ekran kartından olabileceğini düşünüyorum. İşlemcim ise Ryzen 3 1200. Ayrıca Google Chrome'da da şöyle sorunlar oluştu, bilgisayarı kapatıp açsam da devam ediyor. Google Chrome'u silip yükledim, düzelmedi. Bilgisayardan olduğunu düşünüyorum ;

upload_2018-3-8_11-14-15.png

Gördüğünüz gibi yeni sekme açınca diğer sekmeler böyle okunmaz halde, kalın bir yazıya dönüşüyor.
Ve boş sekmelerde de şöyle sorunlar var ;

upload_2018-3-8_11-15-36.png

Altta gördüğünüz gibi mavi boşluk oluşmuş nedensiz yere.
  • GeForce Experince'i kurdum, ekran kartı sürücülerimi güncelledim.
  • Ryzen Master indirdim, işlemcinin sürücülerini güncelledim.
  • 2 farklı virüs programından ve Windows Defender'dan virüs taraması yaptım, virüs çıkmadı.
Ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı