Performanslı Termal Macun Önerisi

ZAGA

Hectopat
Katılım
4 Nisan 2015
Mesajlar
36
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ben Nvidia GTX 950M ve i7 4720HQ işlemci kullanmaktayım. Bu ekran kartı 85 dereceye ulaşıyor, işlemci ise 98 derecelere ulaşıyor ETS 2 oynarken. Normalde her ikisi de 65 dereceyi geçmiyordu. Bunun üzerine bilgisayarı açtım, temizledim. N11'den ucuza termal macun siparişi verdim, yeniledim. Değişen bir şey yine olmadı. Bunun üzerinde Zalman NS-2000 soğutucu aldım. Yine değişen bir şey olmadı. Sanırsam termal macunda sıkıntı var. 8 TL'ye 50 gramlık macun aldım. Tekrar açıp baktığımda macunun hiçbir işe yaramadığını fark ettim. Çünkü: Termal macun sıktıktan sonra mıknatıs gibi birbirine yapışması lazım. Fakat yine içini açtığımda vidaları söktükten sonra hiçbir zorluk çıkarmadan yerinden çıkardım. Sizin öneriniz ne sizce de kalitesiz macundan mı kaynaklanıyor? Sizlerden bir de macun önerisi almak istiyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
O macun muhtemelen garip bir sıvıdır kullanmayın, bu ürünü öneririm. Sadece macunumu değiştirdiniz yoksa fanların ve blokların toz temizliğini de yaptınız mı ? Fanlar çalışıyor mu ? Sistemi arkaplanda zorlayıp daha fazla ısınmaya sebep olacak zararlı yazılımlar var mı ?
COOLER MASTER MASTERGEL PRO TERMAL MACUN
 
Mıknatıs gibi yapışması birşey fark ettirmez, evet düzgün temas etmeli. Ancak bu sistemle ETS2 gibi bir oyunda 98 dereceler çok uçuk noktada bir değer.
  • Laptoplarda tek blok şeklinde ekran kartı üzerinden işlemciye kadar uzanan bakır soğutma blokları bulunur. Bu blok çatlamamış veya kırılmamış durumda, işlevini yerine getirebilir durumda olduğundan emin misiniz?
  • Termal macunu değiştirdikten sonra işlemci ve ekran kartının üzerine gelen blok kısımlarının düzgün temas ettiğinden emin misiniz?
  • Bilgisayarınızı kullanırken işlemciyi soğutmakla görevli olan fan çalışıyor mu ?
Ayrıca termal macunu çok sürmek sorunu çözmek yerine daha çok sorun yaratır, ne kadar az ve dengeli sürerseniz o kadar verimli olur.

Öneri olarak da; Zalman ZM-STG2 Yüksek Performanslı Termal Macun Fiyatı
 
Zalman yülsek performanslı termal macun siparişi verdim. Isınma durumu düzelirse sizleri bilgilendiririm.

Arkadaşlar macun geldi. Güzelce sürdüm. MSİ Afterburner programı ile tekrardan kontrol ettim. Önceden 45 fps alırken şimdi 55 fps alıyorum. Ekran kartı sıcaklığı önceden 95 iken şimdi 80. İşlemci sıcaklığı 98 iken şimdi 90-94. Acaba Asus laptoplara özel bir ısınma sorunu mu orasını bilmiyorum. Bilgisayarın altında da Zalman NS-2000 soğutucu var o halde böyle. Arkadaşlar benle aynı oyunu oynayanlara bakıyorum,Youtube'dan. 60 dereceyi geçmiyor. İşlemcileri ve ekran kartları aynı sadece laptop markaları farklı. Yine başka bir Youtube kanalında adam vakumlu soğutucu kullanıyor ve 50 dereceyi geçmiyor. Acaba ondan mı alsam? Yabancı Youtuber da alttaki soğutucudan var ve 50 dereceyi geçmiyor.

Opolar LC05 Laptop Swith Vakumlu Laptop Soğutucu
 
Ekran kartı 85 derece... işlemci 98 derece...
Kasanızda fan var değil mi? Ve çalışıyorlar değil mi?

EDİT: Dizüstüymüş meğer.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı