Perseid meteor yağmuru bu gece Türkiye üzerinden gözlemlenebilecek!

Makaleler
11
Daha fazla  
Bu gece yani 12 Ağustos salı günü Persoid metor yagmuru Türkiye uzerınden çıplak gözle gözlemlenebilecek. Saatte yaklasık olarak 100 meteor görebilirsiniz ayrıca bu meteor "ateş topu" olarak da bılınmektedir. Sahil, orman, yuksel krakımlı bölgeler ve ışık kirliliği olmayan yerlerden net bir şekilde tadını cıkarabileceksiniz. Arkadaslarınıza haber vermeyi unutmayın. Tek basına tadı cıkmaz. 🙂

Perseid meteor yağmuru - Vikipedi

kaynak: amsmeteors.org
Wiki

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu gece yani 12 agustos salı günü persoid metor yagmuru Türkiye uzerınden çıplak gözle gözlemlenebilecek. Saatte yaklasık olarak 100 meteor görebilirsiniz ayrıca bu meteor "ateş topu " olarak da bılınmektedir. Sahil orman, yuksel rakımlı bölgeler ve ışık kirilili olmayan yerlerden net bir şekilde tadını cıkarabileceksiniz. Arkadaslarınıza haber vermeyi unutmayın. Tek basına tadı cıkmaz. 🙂

Perseid meteor yağmuru - Vikipedi

kaynak: amsmeteors.org
Wiki
Sahile gideceğim izlemek için. Bir şu Feyenoord maçı bitsin sonra direkt sahil. Bence kaçırılmayacak bir olay, izlemeye değer.

İzlemeyi çok isterdim, isterdim diyorum ama hem İstanbul'da oturan birisi olara durumlar malum ayrıca sağlam bir alet lazım gözlemleyebilmek için. Dediğiniz gibi ışık kirliliği ve çoğrafi konum önemli.

İzlemeyi çok isterdim, isterdim diyorum ama hem İstanbul'da oturan birisi olara durumlar malum ayrıca sağlam bir alet lazım gözlemleyebilmek için. Dediğiniz gibi ışık kirliliği ve çoğrafi konum önemli.

Bir cihaza gerek yok. Direkt çıplak gözle de görülebiliyorlar. Her yaz görüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı