PETG filamentle çapaklar ve uzamalar olması normal mi?

yakishcan

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
seyyar, olağanüstü gürültülü dell vostro 1515 kullanmakta güçlük çekiyorum fakat laptop almaya karar vermek bile birkaç saati hayatımdan çalacağı için; devamkee
Meslek
Öğrenci
Creality ender-3 V3 SE makinemda esun siyah PETG filamentle mini organizer basarken bu tip çapaklar ve uzamalar oluyor. Bunlar normal mi? (modeli %60 küçülttüm ve cura dinamik 0.16mm ayarda baskı yapıyorum. Yani parça olması gerekenden daha detaylı.)

Dosya Ekleri

• IMG_1248.jpeg
    IMG_1248.jpeg
    148,7 KB · Görüntüleme: 51
Creality ender-3 V3 SE makinemda esun siyah PETG filamentle mini organizer basarken bu tip çapaklar ve uzamalar oluyor. Bunlar normal mi? (modeli %60 küçülttüm ve cura dinamik 0.16mm ayarda baskı yapıyorum. Yani parça olması gerekenden daha detaylı.)

Aynısı bende oluyor bazen pla da ama bence bu bir sorun değil belki de geri çekme mesafesi ile alakalı olabilir kaç derece sıcaklıkta kullanıyorsunuz?

Hangi sıcaklık ve retraction ayarlarını kullanıyorsunuz? Sıcaklığı azaltmayı, Cura'dan experimental bölümünden coasting açmayı, 0.5 mm z hop açmayı deneyebilirsiniz. Petg ayarları tutturması PLA'ya göre biraz daha zor olan bir filament.

PETG baskıda normalden fazla çapak olması normal bir durum, retraction ayarını 1mm yapabilirsin hızıda 40-50mms sana bağlı. Tabii bu dediklerim Direct Drive için. Ayrıca o kadar küçük partları FDM de zor basarsın.

Aynısı bende oluyor bazen pla da ama bence bu bir sorun değil belki de geri çekme mesafesi ile alakalı olabilir kaç derece sıcaklıkta kullanıyorsunuz?
240 dereceye ayarlanmış. Arayüzden 210 dereceye düşürmeme rağmen sıcaklığı ayarlayamadı. Galiba gcode dosyasında hangi veri tanımlandıysa onu yapıyor. (Bu işlerde yeniyim tavsiyelere açığım)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı