Peugeot 206 alınır mı?

datboi_batu

Hectopat
Daha fazla  
İyi Sosyaller, üniversiteli bir genç olarak 400bin civarı bir bütçeyle sonunda 2010 Peugeot 206+ almaya ciddi bir şekilde niyetlendim. Araç hakkında dikkat etmem, bilmem gereken şeyler nelerdir? 206'lara eskiden beridir sempati duyuyorum ama pek bir bilgim yok. Şimdiden teşekkürler.
Not: İlana göre araçta boya/değişen yok ve 100bin Km'nin altında.

Peugeot güzel araç, kendini sevdiriyor ama bir kere arıza verdiği zaman ardı arkası kesilmiyor dostum. Bunu bana sanayide bir arkadaşım söylemişti çocuk çok haklıymış, yeni modellerini tercih edebilirim ama eski araçlarını pek tavsiye etmem açıkçası.

Bende 306 vardı bir dönem, çok zor sattım satarken piyasası olmayan bir araç. En çok tutulanları 207 ve belki 106'lar bence.

206 da çok görüyoruz trafikte falan ama yanlış yönlendirmiş olmam istemem 206'ya binmedim, 306'da eski bir araç zaten ona göre.

NOT: Çok uzun yıllar binmeyi düşünüyorsan hevesin kalmasın al ama ben artık dilim yandığı için piyasası olan araçlar tercih ediyorum genelde hoşuma gitmese bile diğer türlü bir anlık durumda satamıyorsun geri çünkü.

Dizel mi benzin mi?
2007 206 1.4 hdi var düz model elektriksel ufak bazı sıkıntılar dışında bir sıkıntısı olmadı aracın şu ana kadar. Sizin ki düşük km de ve ellenmemiş bir araçtır.

Torsiyonuna dikkat edin alırken bir sorun varsa fiyattan düşün mutlaka arabayı durduğu yerde sallayın takırtı tukurtu sesi geliyorsa problem olma ihtimali var.

207 de bakabilirsiniz o bütçelerde.

Onların bazı paketlerinde ABS yoktu, opsiyoneldi sanki yanlış hatırlamıyorsam. 207 1.4hdı bakabilirsiniz aslında ama km yüksek olur tabii.

Evet hocam 207'ler biraz bütçemi aşıyor, ABS olup olmadığına baktığımda yok gözüküyor sahibinden ilanında. Fakat bu da dikkat edeceğim bir husus olacak elbet. Olmasa da çok problem çekeceğimi düşünmüyorum çünkü okuldan eve gitmek haricinde bir şey yapmayacağım ve yüksek hızı asla tercih eden biri değilim. (Tabiki abs olsa daha iyi olur)

Dizel mi benzin mi?
2007 206 1.4 hdi var düz model elektriksel ufak bazı sıkıntılar dışında bir sıkıntısı olmadı aracın şu ana kadar. Sizin ki düşük km de ve ellenmemiş bir araçtır.

207 de bakabilirsiniz o bütçelerde.
Hocam benzinli modeline bakıyorum şuan, ilan aynı zamanda şehrimde olunca biraz daha iştahlandım aracı araştırma konusunda. 207lere gelecek olursam aradığım kilometre bandındakiler bütçemi aşıyor malesef hocam. (15 yaşındaki bir araç için 100.000km altı beklemek belki biraz ekstra bir istek ama aracı aldıktan sonra uzun süre yol arkadaşım olması amacıyla bakıyorum önümüzdeki 4-5 yıl gibi)

Evet hocam 207'ler biraz bütçemi aşıyor, ABS olup olmadığına baktığımda yok gözüküyor sahibinden ilanında. Fakat bu da dikkat edeceğim bir husus olacak elbet. Olmasa da çok problem çekeceğimi düşünmüyorum çünkü okuldan eve gitmek haricinde bir şey yapmayacağım ve yüksek hızı asla tercih eden biri değilim. (tabii ki ABS olsa daha iyi olur)

Hocam benzinli modeline bakıyorum şu an, ilan aynı zamanda şehrimde olunca biraz daha iştahlandım aracı araştırma konusunda. 207'lere gelecek olursam aradığım kilometre bandındakiler bütçemi aşıyor maalesef hocam. (15 yaşındaki bir araç için 100.000km altı beklemek belki biraz ekstra bir istek ama aracı aldıktan sonra uzun süre yol arkadaşım olması amacıyla bakıyorum önümüzdeki 4-5 yıl gibi)

Benim aracım 283.000km de yani 100 bin kilometrelerde bulmak zor bayandan falan alacaksınız ki anca öyle denk düşer. 1.4 hdı tutulan motordur düşük kilometre alacaksanız dizele de bakabilirsiniz. 207'de de aynı şekilde dizeli daha çok tutar.

Benim aracım 283.000km de yani 100 bin kilometrelerde bulmak zor bayandan falan alacaksınız ki anca öyle denk düşer. 1.4 hdı tutulan motordur düşük kilometre alacaksanız dizele de bakabilirsiniz. 207'de de aynı şekilde dizeli daha çok tutar.
Tamamdır hocam çok teşekkür ediyorum tavsiyeleriniz için. Hepsini bir kenarda not tuttum.

Asla almayın, servisten çıkamazsınız, derdi bitmiyor. 400 bin TL’ye alınacak araba için Japon veya Kore grubuna bakın. Sizi üzmeyecek, önden ağır kazası olmayan ve kilometresi 150 bini geçmemiş bir araç bulmanız lazım. Dizel almayın çok hile olur masraflı çıkar benzinli bakınız.

Kendi servisimiz var sormak istediğin model olursa yazabilirsin bana a den z ye kadar açıklarım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı