Çözüldü PFN_LIST_CORRUPT mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

Burak Giriş

Centipat
Daha fazla  
RAM
16
SSD veya HDD modeli
GIGABYTE
Ekran kartı
GIGABYTE RTX3060ti
Anakart
ASUS PRIME B560- PLUS
İşlemci
intel core i5-11400f lga1200
FIFA 2023 oynarken PS4 kolunun bağlantısı gidip geldiğinde oyun ekranı birbirine karışıyor ve bilgisayar kendini yeniden başlatıyor.
Bundan 1 ay önce SteelSeries farem vardı ve tycpe girişini oynattığım zaman mavi ekran alıyordum.
Ve arada PFN_LIST_CORRUPT mavi ekranı ile karşı karşıya kalıyorum bu sorun nedir acaba bana yardımcı olur musunuz? Çok sinir bozucu bir şey.
Bilgisayarı 2. el satın aldım ve donanımsal arızası varsa benim için cidden çok kötü bir durum olur :(

Minidump: MİNİDUMP.rar

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
  • RGB Fusion yüklüyse silin. Ayrıca Gigabyte yazılımı kullanıyorsanız onları da silin.
  • Ramlerinizi BIOS'tan 2933 Mhz ile limitleyin.
  • BIOS 'unuz çok eski güncelleri çıkmış. Müsait zamanda BIOS güncellemesi yapın. (Sizin versiyonunuz 0811 yenisini indirip kuracaksınız Version 1601 olanı. Youtube'dan yardım alabilirsiniz.)
  • Malwarebytes yazılımınızı geçici olarak kaldırın.

RGB Fusion kaldırdıktan sonra sorununuz muhtemelen çözülecektir. Yine de diğer işlemleri yapabilirsiniz.
Bunları yapmanıza rağmen devam ediyorsa geri dönüş sağlayın. Yeni dosyalarla.
  • RGB Fusion yüklüyse silin. Ayrıca Gigabyte yazılımı kullanıyorsanız onları da silin.
  • Ramlerinizi BIOS'tan 2933 Mhz ile limitleyin.
  • BIOS 'unuz çok eski güncelleri çıkmış. Müsait zamanda BIOS güncellemesi yapın. (Sizin versiyonunuz 0811 yenisini indirip kuracaksınız Version 1601 olanı. Youtube'dan yardım alabilirsiniz.)
  • Malwarebytes yazılımınızı geçici olarak kaldırın.

RGB Fusion kaldırdıktan sonra sorununuz muhtemelen çözülecektir. Yine de diğer işlemleri yapabilirsiniz.
Bunları yapmanıza rağmen devam ediyorsa geri dönüş sağlayın. Yeni dosyalarla.

Çözüm
RGB Fusionu kaldırdım diğer talimalatlarıda yerine getireceğim teşekkürler
Rica ederim çözüldüğünden emin olduğunuzda işaretleme yaparsınız. Aynı sorunları yaşayanlar nasıl çözüldüğünü görmesi önemli :) Kendi yaptığınız bir şeyden çözülürse de şunu yaptım çözüldü dersiniz :) Kolay gelsin.

Rica ederim çözüldüğünden emin olduğunuzda işaretleme yaparsınız. Aynı sorunları yaşayanlar nasıl çözüldüğünü görmesi önemli :) Kendi yaptığınız bir şeyden çözülürse de şunu yaptım çözüldü dersiniz :) Kolay gelsin.
Tabiki çözüme ulaşırsak işaretleyeceğim biosu güncelledim şimdi ram hızını otomatik bir şekilde 2133Mhzye çekmiş ram hızına müdahale etmelimiyim

Tabiki çözüme ulaşırsak işaretleyeceğim biosu güncelledim şimdi ram hızını otomatik bir şekilde 2133Mhzye çekmiş ram hızına müdahale etmelimiyim
Müdehale etmeden bir süre kullanın. Duruma bakın.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı