PG259QNR 360Hz monitör ve NVIDIA ayarları önerisi

Shai

Hectopat
Merhaba, 5800x3D, RTX3060 Ti, PG259QNR 360Hz sisteme sahibim. Valorant'ta ortalama 800-900, minimum 500 FPS alıyorum ancak sanki bir şeyler eksikmiş veya yanlışmış gibi hissediyorum. Aynı monitörü kullanan birisi varsa ve NVIDIA ayarlarının nasıl olması gerektiğini söyleyebilecek birisi var mı acaba?

Merhaba, 5800x3D, RTX3060 Ti, PG259QNR 360Hz sisteme sahibim. Valorant'ta ortalama 800-900, minimum 500 FPS alıyorum ancak sanki bir şeyler eksikmiş veya yanlışmış gibi hissediyorum. Aynı monitörü kullanan birisi varsa ve NVIDIA ayarlarının nasıl olması gerektiğini söyleyebilecek birisi var mı acaba?
Bir şeyler yanlışmış gibi hissettmek tam olarak nedir hocam? Akıcı mı değil yani?

Hocam ilk başta kaç Hz'de kullandığınıza bakın derim(Windows 11 için; ekran, gelişmiş görüntü ayarları kullandığınız ekranı seçip Hz değerine bakın). Görüntüyü hangi kablodan alıyorsunuz HDMI yoksa DisplayPort mu? Onu da belirtirseniz tam yardımcı olmak isterim.

Bir şeyler yanlışmış gibi hissettmek tam olarak nedir hocam? Akıcı mı değil yani?

Monitörün ayarları hakkında hiçbir yerde kaynak bulamadım, oyun akıcı onda sorun yok ama örneğin G-Sync e-sports modu var bunu kullanmalı mıyım? Genellikle input lag yapıyor diye e-sporcular kullanmıyormuş, daha önce ki monitörüm XG258Q 240Hz bunda renk ayarları vardı oyun çok iyi oluyordu, hem AMD üzerinden hem monitör üzerinden artırınca oyun çok canlı güzel oluyordu ancak PG259QNR modelinde renk ayarları yok Valorant'ta da bildiğiniz gibi oyun içi renklendirme NVIDIA ayarları zamanında bug çıktığı için kapatılmış renklendiremiyoruz oyunu, NVIDIA denetim masasında ki ayarı 100 yapsamda yetersiz kalıyor.

Hocam ilk başta kaç Hz'de kullandığınıza bakın derim(Windows 11 için; ekran, gelişmiş görüntü ayarları kullandığınız ekranı seçip Hz değerine bakın). Görüntüyü hangi kablodan alıyorsunuz HDMI yoksa DisplayPort mu? Onu da belirtirseniz tam yardımcı olmak isterim.

360Hz'de kullanıyorum, kendi DP kablosu üzerinden.

Mesela NVIDIA ayarlarında düşük gecikme modu mevcut, bunu Ultra da mı kullanmalıyım? bazı E-Sporcularda bu ayar kapalı, örneğin RİP ancak başka bir video da kesinlikle açılması gerekiyor diyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı