Phanteks Innovative Kasaya AM4 PC Toplama

W4riQ

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar mevcutta olan sistemimi güncelliyorum. Sırayla bileşenler satın alarak sistemin hemen hemen her parçasını yenileyeceğim. Şu anda öncelikli olarak alacağım 2 parça sıvı soğutucu ve kasa olacak. Çünkü kasamın soğutması çok kötü durumda ve yazda geldiği için artık daha fazla bilgisayara acı çektirmek istemiyorum. Kasamda şuanda sadece 1 tane egzoz fanım var o kadar. Şua n ''Asus B150m pro gaming'' anakartını kullanıyorum. Alacağım kasa da ''phanteks enthoo evolv atx tg''. İkisininde linkini alta koyacağım ki bakabilin.

Anlamadığım bir kısım var. Bu kasada 1 arka egzoz fanı ve önde de 2 tane fan var. Yani toplamda 3 fan var ama ben bu 3 fanı da anakartıma bağlayabilecek miyim ? Yani ana kartım 3 fanı destekliyor mu? Gerekli girişlere sahip mi ? Değilse çoğaltıcı kablo gibi bir şey ile sorunu halledebiliyor muyum ? Ayrıca aynı şey sıvı soğutucu içinde geçerli. Onda da bir sorun yaşar mıyım ? Kullandığım PSU'nun (Evga 650G) gücü yeter mi? Teşekkür ederim.

KASA : Phanteks Innovative Computer Hardware Design
Anakart : B150M PRO GAMING | Anakart | ASUS Türkiye
Sıvı soğutucu : MasterLiquid ML240L RGB
PSU : EVGA 650 GQ, 80+ GOLD 650W, Semi Modular, EVGA ECO Mode, 5 Year Warranty, Power Supply 210-GQ-0650-V1

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartını ATX başka bir anakartla değiştirmeyeceksen elindeki Micro-ATX anakartı düşündüğün ATX kasaya takmaktansa anakartla tam uyumlu Evolv Micro-ATX TG kasa modelini düşünebilirsin. Almayı düşündüğün soğutucuyu önerdiğim kasaya sorunsuz takabilirsin. Fanlar için mecburen fan çoklayıcı alman icap ediyor çünkü anakartında CPU ve SYS olmak üzere sadece iki fan girişi var. PSU da bir sorun yok gayet yeterli.

Anakartını ATX başka bir anakartla değiştirmeyeceksen elindeki Micro-ATX anakartı düşündüğün ATX kasaya takmaktansa anakartla tam uyumlu Evolv Micro-ATX TG kasa modelini düşünebilirsin. Almayı düşündüğün soğutucuyu önerdiğim kasaya sorunsuz takabilirsin. Fanlar için mecburen fan çoklayıcı alman icap ediyor çünkü anakartında CPU ve SYS olmak üzere sadece iki fan girişi var. PSU da bir sorun yok gayet yeterli.
İleride ATX bir anakart alacağım. O yüzden ileriye dönük , sistemi yükseltmek istediğimde sorun yaratmayacak bileşenler seçmeye gayret gösteriyorum şuanda. Anladığım kadarıyla fan kontrolcüyü alıp sizin SYS diye belirttiğiniz yere (şuanda egsoz fanın bağlı olduğu yere) takıp sonra da bütün fan kablolarını oraya bağlamam gerekiyor değil mi ? Ayrıyetten hiç fan çoklayıcı nedir falan bilmiyorum. Alırken dikkat etmem gereken noktaları nelerdir ? Hangi marka almam daha iyi olur mesela ? Teşekkür ederim.

Kasanın içerisinde ''PWM Hub'' diye bir cihaz varmış. Bununla çoklayıcıya ihtiyaç duymadan fanları anakarta bağlamam mümkün mü ? Ve sıvı soğutucuyuda mı çoklayıcıya mı bağlayacağım yoksa onlardan ayrı bir şekilde direkt olarak ana karta mı bağlanacak ?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı