Arkadaşlar mevcutta olan sistemimi güncelliyorum. Sırayla bileşenler satın alarak sistemin hemen hemen her parçasını yenileyeceğim. Şu anda öncelikli olarak alacağım 2 parça sıvı soğutucu ve kasa olacak. Çünkü kasamın soğutması çok kötü durumda ve yazda geldiği için artık daha fazla bilgisayara acı çektirmek istemiyorum. Kasamda şuanda sadece 1 tane egzoz fanım var o kadar. Şua n ''Asus B150m pro gaming'' anakartını kullanıyorum. Alacağım kasa da ''phanteks enthoo evolv atx tg''. İkisininde linkini alta koyacağım ki bakabilin.
Anlamadığım bir kısım var. Bu kasada 1 arka egzoz fanı ve önde de 2 tane fan var. Yani toplamda 3 fan var ama ben bu 3 fanı da anakartıma bağlayabilecek miyim ? Yani ana kartım 3 fanı destekliyor mu? Gerekli girişlere sahip mi ? Değilse çoğaltıcı kablo gibi bir şey ile sorunu halledebiliyor muyum ? Ayrıca aynı şey sıvı soğutucu içinde geçerli. Onda da bir sorun yaşar mıyım ? Kullandığım PSU'nun (Evga 650G) gücü yeter mi? Teşekkür ederim.
KASA : Phanteks Innovative Computer Hardware Design
Anakart : B150M PRO GAMING | Anakart | ASUS Türkiye
Sıvı soğutucu : MasterLiquid ML240L RGB
PSU : EVGA 650 GQ, 80+ GOLD 650W, Semi Modular, EVGA ECO Mode, 5 Year Warranty, Power Supply 210-GQ-0650-V1
Anlamadığım bir kısım var. Bu kasada 1 arka egzoz fanı ve önde de 2 tane fan var. Yani toplamda 3 fan var ama ben bu 3 fanı da anakartıma bağlayabilecek miyim ? Yani ana kartım 3 fanı destekliyor mu? Gerekli girişlere sahip mi ? Değilse çoğaltıcı kablo gibi bir şey ile sorunu halledebiliyor muyum ? Ayrıca aynı şey sıvı soğutucu içinde geçerli. Onda da bir sorun yaşar mıyım ? Kullandığım PSU'nun (Evga 650G) gücü yeter mi? Teşekkür ederim.
KASA : Phanteks Innovative Computer Hardware Design
Anakart : B150M PRO GAMING | Anakart | ASUS Türkiye
Sıvı soğutucu : MasterLiquid ML240L RGB
PSU : EVGA 650 GQ, 80+ GOLD 650W, Semi Modular, EVGA ECO Mode, 5 Year Warranty, Power Supply 210-GQ-0650-V1
Son düzenleyen: Moderatör: