Phanteks P300S ön panel sıcaklık sorunu

sergun

Kilopat
Selamlar.

Stok Wraith soğutucum var. Termal macunu yaklaşık altı ay önce Mastergel Maker Nano ile değiştirdim.
P300S'nin yan kapağı açıkken bu değerler yaz sıcağında 50'ye kadar düşüyor. Ancak kapağı taktığım zaman boştayken 57-62 derece civarı seyrediyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Kasada bir adet arkada, bir adet önde olmak üzere toplam iki fan mevcut.

1566694653357.png

1566694864497.png

Boştayken 63 dereceye kapak takılıyken ulaşıyor.

Tam sistem:
  • ASUS Prime B350-PLUS
  • R5 1600@3.7GHz (ekstra voltaj verilmedi)
  • MSI Armor RX570 4 GB
  • G.Skill RipjawsV Red DDR4@3133MHz OC
  • FSP AHBC 600W 85+
  • 850 Evo
  • WD Blue 1TB 64MB cache 7200RPM
Düzenleyen moderatör arkadaş bağlaç olmadığı halde -deyi ayırmaya karar vermiş nedense.

Son düzenleme:
52CFM veriyor, pek iyi değil.
Uygun fiyatlı RGB fanlar pek iyi performanslı olmuyorlar maalesef. RGB istiyorsanız biraz performanstan feragat etmeniz gerekiyor.

Ben Çin'den Aigo model RGB fan aldım, sonra aldığıma pişman oldum. Ne düzgün hava taşıyabiliyordu ne de sessiz çalışabiliyordu.

RGB olarak şuna bakabilirsiniz;

Uygun fiyatlı RGB fanlar pek iyi performanslı olmuyorlar maalesef. RGB istiyorsanız biraz performanstan feragat etmeniz gerekiyor.

Ben Çin'den Aigo model RGB fan aldım, sonra aldığıma pişman oldum. Ne düzgün hava taşıyabiliyordu ne de sessiz çalışabiliyordu.

RGB olarak şuna bakabilirsiniz;
Işıklandırmadan sevdasından vazgeçtim öyleyse :)
Sahibinden'de 35 TL'ye kargo dahil, oldukça temiz, üzerinde bir tane bile toz olmayan bir Arctic F14 PWM buldum. 74CFM verdiği yazıyordu. Bilişimporttaki sıcaklık kontrollü model için fandan gelen sensörü sallandırmak pek hoşuma gitmedi; onun dışında PWM modeli sadece Nanokatalog'da vardı.

F14 PWM'yi sipariş verdim, bakalım.

Hocam yan kapak açıkken 50 derece diyor ? Okumadınız galiba.
Yeni bir fan önerin taksın bakalım ne kadar değişecek görelim.
Ya Intel fanboy'sunuz ya da şaka yapıyorsunuz. Aksini iddia edende bence Intel Fanboy'dur.
Ben şimdiye kadar gördüğümü söylüyorum. Ayrıca intel demedim bile. Size neden böyle geldi acaba. AMD Fanboylar gibi cevap vermişsiniz.

Son düzenleme:
Ben şimdiye kadar gördüğümü söylüyorum. Ayrıca intel demedim bile. Size neden böyle geldi acaba. AMD Fanboylar gibi cevap vermişsiniz.

Hocam bildiğim kadarı ile PC'ler için AMD ve İntel hariç İşlemci üreten başka marka yok. AMD'yi kötülüyorsanız mantıken İntel'i savunuyor oluyorsunuz.

Yeni bir fan olarakta NOCTUA NF-A14 industrialPPC-3000 PWM 140mm 3000-800rpm, 158cfm max, 41.3db max Siyah Kasa fanı - inventus alınabilir.

Son düzenleme:

Yan kapak açıkken bu yaz sıcağında, klima olmayan bir odada 50 derece olması gayet doğal. Konudaki diğer arkadaşların da bana önerdiği üzere çok yüksek ihtimalle işlemciye de etki eden bir kasa fanı daha taktığımda sorun düzelecek. AMD kötü, şöyle böyle diye bir şey yok ki AMD şu an Intel'den çok daha iyi ve ucuz.
Hocam bildiğim kadarı ile PC'ler için AMD ve İntel hariç İşlemci üreten başka marka yok. AMD'yi kötülüyorsanız mantıken İntel'i savunuyor oluyorsunuz.

Yeni bir fan olarakta NOCTUA NF-A14 industrialPPC-3000 PWM 140mm 3000-800rpm, 158cfm max, 41.3db max Siyah Kasa fanı - inventus alınabilir.
Teşekkürler, attığınız fan da gayet iyi ancak pahalı. Dün Sahibinden üzerinden GeT ile 35 TL'ye, sıfır gibi duran Arctic F14 PWM siparişi verdim. 74CFM sağlıyor, fiyatını da göz önüne alarak yeterli olacaktır diye düşünüyorum.
Fan geldiği ve taktığım zaman sonuçları burada paylaşırım, olmazsa başka çözümler düşünürüz.

Bu tür konulara göreceli değil kesin cevap vermeye çalışmak gerekir. Yorumunuzu her gördüğümde gülüyorum. Böyle yanlış cevap verince insanların kafası karışıyor. Ayrıca genelde Intel Fanboy'ları böyle dediği için o şekilde yazdım yani amaç tek sana cevap vermek değildi.

Katılıyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı