Phanteks P360A vs Fractal Design Meshify C

Makaleler
4
Yer
İzmir
Selamlar. Bu ikilinin aşağı yukarı birbirlerinin rakibi olduklarını düşünüyorum. P360A 1750 TL şu an QP'de, Meshify C webdenal üzerinde 1850 TL. P360A'nın iç yapısı daha ferah geldi Meshify C ile kıyaslayınca. Sizin düşünceleriniz nedir? "Meshify C eskidi artık daha ucuza P360A var." diyip bir anda P360A mı çekmeliyiz arkadaşıma?

Bir diğer soru: NZXT H510 1250 TL şu an. Aradaki 500-600 TL fiyat farkına değer mi? Hava akışı daha kötü biliyorum ama bu derece bir fiyat farkına değer mi bilemedim.

Şahsen Meshify C tercih ederim ama iki kasa arasında aman aman farklar yok. Benzer ekollerin ürünleri. Meshify C de öyle eksi yazacak kadar eski bir kasa değil. P360A bazı RGB parçalarla geliyor, eğer ilginizi çekiyorsa bu bir etken olabilir. Dediğim gibi ben Meshify C tercih ederdim ama çok önemli farkları yok. Şöyle bakınca içinize sineni tercih edin.

H510’la olan fiyat farkına değer. Ciddi hava akışı farkları var.

Şahsen Meshify C tercih ederim ama iki kasa arasında aman aman farklar yok. Benzer ekollerin ürünleri. Meshify C de öyle eksi yazacak kadar eski bir kasa değil. P360A bazı RGB parçalarla geliyor, eğer ilginizi çekiyorsa bu bir etken olabilir. Dediğim gibi ben Meshify C tercih ederdim ama çok önemli farkları yok. Şöyle bakınca içinize sineni tercih edin.

H510’la olan fiyat farkına değer. Ciddi hava akışı farkları var.

Tamam o halde 510'u eliyoruz artık. Meshify C & P360A ikilisi arasından fiyat durumuna göre tercih yaparız artık. Teşekkürler.

Hem ön tarafın fazladan 360MM radyatör desteklemesi hem de hava soğutma kullanacağınız bir durumda daha geniş bir ortam sunması açısından Meshify C öneririm. Misal Phanteks'e bi Noctua D15 sığdıramıyorken, Meshify C'ye sığıyor.

İşlemci sıcaklığı:
2023-03-13 21_15_55-Phanteks P360A Budget High-Airflow Case Review_ Thermals, Noise, Cable Man...png

GPU sıcaklığı:
2023-03-13 21_16_40-Phanteks P360A Budget High-Airflow Case Review_ Thermals, Noise, Cable Man...png

3DMark testi sıcaklığı (göremediyseniz söyleyeyim, Meshify C en altta):
2023-03-13 21_17_50-Phanteks P360A Budget High-Airflow Case Review_ Thermals, Noise, Cable Man...png

Gamers Nexus'un standartize ettiği sıcaklık testi sonucu:
2023-03-13 21_18_06-Phanteks P360A Budget High-Airflow Case Review_ Thermals, Noise, Cable Man...png

Sırf 360mm radyatör destekliyor diye Meshify C almak kötü fikir. 360mm radyatör takacak bir sisteminiz varsa orta seviye kasaların gerisinde kalan bir kasa almayın. Noctua D15 takamıyorsan da onun yenilenip küçültülmüş versiyonu olan D15S takarsın. Meshify C zamanında çok tatlı bir kasaydı ama artık hem eskidi, hem de aynı fiyata daha iyi performans veren kasalar var.

Yukarıda hemen hemen farkları olmadığı bilgisi verildiği için üzerine özelliklerine bakarak görüşte bulunmuştum fakat atılan sıcaklık değerleri farkına göre Phanteks daha önde. Fiyat olarak da baktım daha uygun fiyatlı ayrıca tier listesinde de daha üstte bir kasa. D15'in önündeki 140lık fanı çıkartırsan o da çoğu kasaya sığar veya 120mmlik fan takarsan yine sığar. Böyle bir soğutucu kullanma yoluna girmeyecekseniz evet Phanteks daha uygun bir tercih olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı