Phanteks P400 PSU Montajı

Bungo Baggins

Hectopat
Makaleler
1
@Jira PSU montajını yaparken, PSU fanları aşağı bakacak şekilde mi montaj yaptın? Yoksa yukarı bakacak şekilde mi montaj yaptın? Kullanma kılavuzunda yukarı bakacak şekilde montaj yapın diyor fakat internette izlediğim bütün videolarda aşağı şekilde montaj yapmışlar. Cevaplarsan sevinirim.

Ayrıca bir sorum daha olacak. Anakart için yükseltme vidası takmaya gerek var mı yoksa kendisi takılı mı geliyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Güç kaynağının kılavuzunda yazıyorsa fan ters çalışıyor olabilir, dediği şekilde takın.
Kasanın kılavuzunda yazıyorsa, önemli değil. Aşağı baksın. Tabi aşağıda hava deliği varsa.

İlla ki aşağı bakacak diye bir kural yok. CS750M kullanıyorum aşağı baktığı zaman fandan tıkır tıkır ses geliyor, yukarı doğru ise sıfır ses. Sorunum olmadan kullanıyorum.

P400 için normalde PSU fanı aşağıya bakmalı fakat PSU'nuzun fanı farklı ise yukarı bakması daha iyi olabilir. PSU'yu monte etmeden çalıştırıp fanların nasıl döndüğünü, havayı içe mi yoksa dışa mı verdiğini öğrenin. Genellikle havayı içe alacak şekilde tasarlanır bu fanlar. Eğer sizinki de havayı içe alacak şekilde ise fanın aşağıya bakması gerekir.

Aşağıya bakıyor şekilde montajını yaptım ben. 1 yıldır sorunsuz bir şekilde kullanıyorum. Hatırladığım kadarıyla takılı gelmiyordu. Kutusundan kendiniz anakart için uygun vidaları seçip montajı yapacaksınız. Bildirim de gelmemiş, rastgele gördüm.

P400 için normalde PSU fanı aşağıya bakmalı fakat PSU'nuzun fanı farklı ise yukarı bakması daha iyi olabilir. PSU'yu monte etmeden çalıştırıp fanların nasıl döndüğünü, havayı içe mi yoksa dışa mı verdiğini öğrenin. Genellikle havayı içe alacak şekilde tasarlanır bu fanlar. Eğer sizinki de havayı içe alacak şekilde ise fanın aşağıya bakması gerekir.
PSU olarak FSP-HD600-hydro-600w-80plus satın aldım. Kullanma kılavuzunuda fanların yukarı bakacağını söylemiş.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı