- Makaleler
- 42
Bu arada o Phanteks kiti ya da aynı işlevi gören Cooler Master V2 kiti birçok farklı kasada da kullanabiliyorsun diye biliyorum.
Hatta Cooler Master kitinde kart için fazladan sağ sol ayarlanması da yapılabiliyor.@Mithat Berhan Phanteks kiti hakkında bilgim yok ancak Cooler Master V2 kiti 7 adet genişleme yuvası olan tüm kasalarda kullanılabiliyor.
Öyle oluyorsa çok iyi, çünkü hazırda bulunan slotlara benim kart sığsa bile boğulur.Fan LED sayısını tam bilmiyorum açıkçası, kasa olarak da BattleCruiser içerisine PCI Express slotlarinı iptal ederek takabilirsiniz gibi.
Hazır bulunan cama çok yakın hocam, benim kart en kalın 5700XT. Hava akışı konusunda emin misiniz? Doğrudan önden yeterince alınmayan durumlarda yandan alma statik basınçla doğrudan ilişkili ve XPG'deki fanlar zaten 45CFM ile vasat bir maksimum akışa sahipken 0.68MM basınç değeriyle şu ana kadar gördüğüm en düşük, düşük devirde dönen 200MM fanlar bile daha yüksek statik basınca sahip.Hava akışının sorun çıkartacağını sanmam zira ön panelde gayet yeterli açıklıklar mevcut.
Kasa dikey ekran kartı destekliyor. Sadece PCIe uzatma kablosu gerekli diye biliyorum.
Ben de P400A'nın ucuz olan 2 fanlı modelini alıp sessiz kasa fanları ekleyerek kasa toplamayı düşünüyordum. Açıkçası ön fanlarda RGB artık aramıyorum. Onun yerine sessiz ve iyi soğutması daha önemli benim için.Hocam RGB'lerin hem değerleri bunlar kadar yüksek değil hem de pahalılar. 6. Sayfaya bakabilirseniz orada bayağı iyi bir tablo yapmıştım, orada RGB alacak olsam kasadaki alacağım SK120'nin de değerleri var. Arctic P12 veya P14 onu ezip geçiyor, fiyat olarak da yarısı kadarlar. Bir de benim kasa yerde olacağı için arka tarafı zaten otururken doğrudan göremiyorum. Şimdilik performansımız yüksek olsun, radyatörlü RGB biraz daha ileride inşallah.
Tam devirde 1200RPM dönüyor hocam, Sharkoon'un TG6'daki fanlar gibi yavaşlar. TG6'dakiler 15 desibel ama çok çok düşük değerlere sahip, XPG'nin değerleri vasat ama 23 desibel. Eğer hava akışı gerçekten iyiyse ona dönebilirim, tekli fandaki eksikliğini çoklu fanla kapatır (AMDTam devirde öyle ise düşük kalır o değerler. Tam devirde değiildir umarım o değerler.
Hocam ben zaten kararsızım siz de yangına körükle geliyorsunuz4 ARGB fanlı MB511 730TL olmuş, alternatif olabilir bence.
COOLER MASTER MasterBox MB511 ARGB Tempered Glass USB 3.2 Mid Tower Kasa (itopya.com)
Şöyle PSU dahil hali de var, belki avantajlı gelir.
COOLER MASTER MasterBox MB511 ARGB 650W 80+ Bronze Tempered Glass USB 3.2 Mid Tower Kasa (itopya.com)
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.