Phanteks P400A DRGB vs P360A DRGB

P400A DRGB vs P360A DRGB+SK120 DRGB Fan

• Oy verenlerin toplamı
    36
@Mithat Berhan Phanteks kiti hakkında bilgim yok ancak Cooler Master V2 kiti 7 adet genişleme yuvası olan tüm kasalarda kullanılabiliyor.
Hatta Cooler Master kitinde kart için fazladan sağ sol ayarlanması da yapılabiliyor.

Fan LED sayısını tam bilmiyorum açıkçası, kasa olarak da BattleCruiser içerisine PCI Express slotlarinı iptal ederek takabilirsiniz gibi.
Öyle oluyorsa çok iyi, çünkü hazırda bulunan slotlara benim kart sığsa bile boğulur.
Hava akışının sorun çıkartacağını sanmam zira ön panelde gayet yeterli açıklıklar mevcut.

Kasa dikey ekran kartı destekliyor. Sadece PCIe uzatma kablosu gerekli diye biliyorum.
Hazır bulunan cama çok yakın hocam, benim kart en kalın 5700XT. Hava akışı konusunda emin misiniz? Doğrudan önden yeterince alınmayan durumlarda yandan alma statik basınçla doğrudan ilişkili ve XPG'deki fanlar zaten 45CFM ile vasat bir maksimum akışa sahipken 0.68MM basınç değeriyle şu ana kadar gördüğüm en düşük, düşük devirde dönen 200MM fanlar bile daha yüksek statik basınca sahip.

Ben de P400A'nın ucuz olan 2 fanlı modelini alıp sessiz kasa fanları ekleyerek kasa toplamayı düşünüyordum. Açıkçası ön fanlarda RGB artık aramıyorum. Onun yerine sessiz ve iyi soğutması daha önemli benim için.

RGB için ise kasa içine gerekirse şerit LED alıp gereken görselliği sağlamam yeterli olur diye düşünüyorum.

P360A'da ilgimi çekti. Detaylı araştırmamıştım.

Bir ara sessiz fan arayışındayken şu fanı önermişlerdi. Kasayı masa üstüne koymak için fazlasıyla sessiz olması gerekiyor. Şu an masa altında bile ses yapan bir kasam var.

Şu kasa nasıl sizce?

Tam devirde öyle ise düşük kalır o değerler. Tam devirde değiildir umarım o değerler.
Tam devirde 1200RPM dönüyor hocam, Sharkoon'un TG6'daki fanlar gibi yavaşlar. TG6'dakiler 15 desibel ama çok çok düşük değerlere sahip, XPG'nin değerleri vasat ama 23 desibel. Eğer hava akışı gerçekten iyiyse ona dönebilirim, tekli fandaki eksikliğini çoklu fanla kapatır (AMD ). Ön tarafın cam olması görüntü açısından daha güzel ama piyasada öyle olup da hava akışı üstün olan ve bolca ekran kartı alanı sunan kasa yok gibi.

XPG Vento fanların bu kadar kötü değerlere sahip olduğunu bilmiyordum açıkçası. Gariptir ki şuana kadar kötü bir yorum görmedim hakkında. Forumda kullanan birisi de yok sanırım.

TD500 düşünülebilir o halde.

Hocam ben zaten kararsızım siz de yangına körükle geliyorsunuz . Bugün siparişi vereceğim kesinleşti, sizin favoriniz şu ana kadar önerilenlerde nedir? Konu başından beri sağolun ilgilendiniz, her sorumu cevapladınız, şu anki durumumu ve ilerisi için projelerimi biliyorsunuz, bunları dikkate alınca hangisi daha mantıklı olur?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…