Çözüldü Phanteks P400A Fan ve RGB Bağlantıları Nasıl Yapılır?

• Konuyu başlatan Sekar
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 3.455
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Kahramanmaraş
Selam arkadaşlar, yeni kasa aldım, modeli Phanteks P400A ancak bağlantıları nasıl yapacağımı bilmiyorum.
Anakartım Prime 550M-K ve bu anakartta RGB desteği yok, dolayısıyla şu an için fanların renklerini kasa üzerinde bulunan tuşla değiştirmek zorundayım ancak ne fanların anakarta bağlantısını biliyorum ne de RGB kontrolcüsüne bağlantısını, bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
Kasanın yan kapağını açtığım zaman boşta 3 adet bu kablodan var:

1.jpg

1 adet SATA kablosu var.

2.jpg

1 adet D-RGB Fan yazan 3 dişli kablo var.

3.jpg

1 adet M/B D-RGB 3pin yazan bu kablo var.

4.jpg

Ek olarak bir de şu şekilde yapılmış bağlantılar var.

3b3408b4-5fdf-42fc-b3f0-b835c2229018.jpg

Çözüm
O yapılı bağlantılar DRGB daisy chainleri. DRGB fan dediği fanlardan gelen daisy chain çıkışları. M/B DRGB dediği kontrolcüden çıkan ve anakart yazılım kontrolü için kullanılabilecek anakart bağlantısı. 3 tane var dediklerin de PWM bağlantıları, onları normal anakart SYS_FAN girişine bağlayacaksın.
Şu anki haliyle SATA'ya gücü bağladığında ışıklandırmayı kasa tuşlarından kontrol edersin, ancak fanlar için dediğin gibi PWM çoklayıcı lazım.
Kasada fan çoklayıcı veya kontrolcü var mı?
Arka tarafında da olabilir.

Kasada fan çoklayıcı veya kontrolcü var mı?
Ben ekstradan çoklayıcı ya da kontrolcü almadım dolayısıyla fan çoklayıcı kesin olarak yok, kontrolcü ise kasanın kendi içerisinde çıkıyorsa var yoksa o da yok, ben almadım. Kasanın kendi içerisinde RGB HUB yok ama bir kontrolcü olduğu ve bağlantısını yapınca kasa üzerindeki tuşlarla renklerin kontrol edilebildiği yazıyor kendi sitesinde.

Anladım hocam. Dediğiniz gibi normalde olması gerekir. Buna SATA/Molex besleme yapıp donanımları buna bağlayıp yapılır. Bazen dediğim gibi arka tarafta falan olabiliyor.
@Mithat Berhan hocam da müsaitse yardımcı olabilir.

Anladım hocam. Dediğiniz gibi normalde olması gerekir. Buna SATA/Molex besleme yapıp donanımları buna bağlayıp yapılır. Bazen dediğim gibi arka tarafta falan olabiliyor.
@Mithat Berhan hocam da müsaitse yardımcı olabilir.
Tam olarak neye benziyor? Google'a RGB kontrolcü yazınca hep RGB HUB görselleri çıkıyor kumandalı olanlardan ama bu kasada kumanda yok, kasanın kendi kontrol tuşları var.😅

Son düzenleyen: Moderatör:
Resimdeki kablolar bundan mı geliyor? Takip eder misiniz?

Anladım hocam. Fan ve RGB ile alakalı değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı