Phanteks P400A RGB Kasa'nın Fan Bağlantıları Nasıl Olmalı?

Jibijeb

Hectopat
Herkese iyi günler. Yardımlarınızdan faydalanmak için katıldım aranıza, merhabalar. :)

Şimdi şöyle P400A kasa aldım bugün. Kurmaya geldi konu, başaramadım galiba. :)
Anakart ASUS X570-PRO

Kasanın önünde 3 fanı var ve alırken satıcı anakart üzerinden renk ve hız kontrolü yapabileceğimi söyledi. Bunun için neyi nereye bağlayacağımı bilemedim.

Fanların bağlantılarının bir uçları birbirine döngü şeklinde bağlıydı zaten. Boşta kalanları CHA_FAN1, CHA_FAN2 ve CHA_FAN3 girişlerine bağladım. Kasada 6 fan girişi var ve anakarttaki bu girişler bitti 3 fan daha aldığımda nereye bağlayacağım? Yanlış bir şey mi yapıyorum yoksa?

Bir de D-RGB FAN diye bir giriş boşta kaldı, anakartta ona uygun bir yer bulamadım.
M/B D-RGB 3-pin girişini de 5V ADD GEN2 girişine bağladım anakartta, doğru mu yapmışım?

Fotoğrafları da ekliyorum. Başka bir şey gerekiyorsa söylemeniz yeterli. Şimdiden teşekkürler. :)

d-rgb.jpeg d-rgb+.jpeg
Bu anakartta nereye takılacak, daha doğrusu anakarta mı takılıyor? :)

fan.jpeg fanArka.jpeg
Bunları CHA_FAN girişlerine taktım başka giriş kalmadı? Doğru mu yerler? Başka fan alınca nereye takacağım?

mb d-rgb 3pin ici.jpeg mb d-rgb 3pin.jpeg
Bunu da ADD_GEN2 Yazılı yere taktım, tek uyumlu yer orsaı geldi. Doğru yer mi?

bunlarıDogruMu.jpeg
Bunlar bu şekilde hazır geldiler, bir fikrim yok.

Yok mu yardımcı olabilecek?
@Silinen üye Hocam anakartın kutusunda bir kablo varmış, gözümden kaçmış. O boşta kalan ucu buna takabiliyorum lakin diğer ucun yerini kestiremedim. Nereye gelecek anakartta acaba?

k.jpeg

Sağda kalan kısımı nereye takacağım? Solu D_RGB FAN yazana taktım.
@Silinen üye Hocam?

Son düzenleme:
Mesaja sonradan yapılan eklemelerin bildirimi gelmiyor. Mesajımı beğenince onun bildirimi geldi öyle gördüm. Bu kablo anakarttan mı kasadan mı çıktı? Soldaki ucu soruyorsan 3 pinli ARGB portu için gibi.

Önceki mesajlarımda dediğim gibi sadece "M/B D-RGB 3-pin" yazılı kabloyu ve 3 pinli fan kablolarını anakarta bağlayarak kontrol etmeyi denedin mi?

Mesaja sonradan yapılan eklemelerin bildirimi gelmiyor. Mesajımı beğenince onun bildirimi geldi öyle gördüm. Bu kablo anakarttan mı kasadan mı çıktı? Soldaki ucu soruyorsan 3 pinli ARGB portu için gibi.

Önceki mesajlarımda dediğim gibi sadece "M/B D-RGB 3-pin" yazılı kabloyu ve 3 pinli fan kablolarını anakarta bağlayarak kontrol etmeyi denedin mi?
Analartın kutusundan çıktı. soldaki 3 pinli ARGB dediğini kasada boş kalan uç vardı ya hatırlarsan ona taktım, diğer kilitli gibi olan ucu nereye takacağımı bulamadım. Sorduğun için kabloyu aradım da buldum ama takılacak yeri bulamıyorum.

Ben bir şey sormamıştım galiba. Sadece M/B yazan kabloyu anakarta bağlayıp denemeni söyledim ama cevap vermiyorsun ona.
Bağladım hocam. ADD_GEN2 portuna diye belirtmiştim. :) Diyorum ki attığınız fotoğraftaki gibi kapağı kapalı uç var ya o bende de var ve boşta kalmıştı. şimdi bu kablo çıkınca ortaya ona takarım diğer ucunu da anakarta takarım diyedüşündüm lakin diğer uç için bir yer bulamıyorum.

Kabloyu ADD_GEN2'ye taktıysan ve kontrol edebiliyorsan, boşta kalan kablo da fanlardan geliyorsa bırak boşta kalsın diyorum ben de. Aura Sync programıyla kontrol edebiliyorsan sorun yok demektir(boşta kalan kablo da fanlardan geliyorsa). Anakartta dişi port olacağını sanmıyorum ve anakarttan çıkan kablonun dişi portuna kasadan geleni bağlamışsın, boşta kalan uç yine erkek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bağladım hocam. ADD_GEN2 portuna diye belirtmiştim. :) Diyorum ki attığınız fotoğraftaki gibi kapağı kapalı uç var ya o bende de var ve boşta kalmıştı. şimdi bu kablo çıkınca ortaya ona takarım diğer ucunu da anakarta takarım diyedüşündüm lakin diğer uç için bir yer bulamıyorum.
Bende de aynı kasadan var. Eğer fanların ışıklandırmasını kasanın üzerinden yönetmek istiyorsanız o kapalı uçlu yani 3 delikli aparata takacaksınız, o kablo da zaten resimde belirttiğiniz kasanın ön üst tarafında içeride bulunan RGB beynine gidiyor. Yok eğer anakartınızda zaten addressable RGB fan girişi var ise direk oraya takabilirsiniz. O kapalı uç dediğiniz şey açıkta kalacak birşey takmanıza gerek yok. İlerleyen zamanlarda RGB fanlarınızın sayısını artırmak isterseniz o zaman kullanırsınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı