Phanteks P400A RGB Kasa'nın Fan Bağlantıları Nasıl Olmalı?

Jibijeb

Hectopat
Herkese iyi günler. Yardımlarınızdan faydalanmak için katıldım aranıza, merhabalar. :)

Şimdi şöyle P400A kasa aldım bugün. Kurmaya geldi konu, başaramadım galiba. :)
Anakart ASUS X570-PRO

Kasanın önünde 3 fanı var ve alırken satıcı anakart üzerinden renk ve hız kontrolü yapabileceğimi söyledi. Bunun için neyi nereye bağlayacağımı bilemedim.

Fanların bağlantılarının bir uçları birbirine döngü şeklinde bağlıydı zaten. Boşta kalanları CHA_FAN1, CHA_FAN2 ve CHA_FAN3 girişlerine bağladım. Kasada 6 fan girişi var ve anakarttaki bu girişler bitti 3 fan daha aldığımda nereye bağlayacağım? Yanlış bir şey mi yapıyorum yoksa?

Bir de D-RGB FAN diye bir giriş boşta kaldı, anakartta ona uygun bir yer bulamadım.
M/B D-RGB 3-pin girişini de 5V ADD GEN2 girişine bağladım anakartta, doğru mu yapmışım?

Fotoğrafları da ekliyorum. Başka bir şey gerekiyorsa söylemeniz yeterli. Şimdiden teşekkürler. :)

d-rgb.jpeg d-rgb+.jpeg
Bu anakartta nereye takılacak, daha doğrusu anakarta mı takılıyor? :)

fan.jpeg fanArka.jpeg
Bunları CHA_FAN girişlerine taktım başka giriş kalmadı? Doğru mu yerler? Başka fan alınca nereye takacağım?

mb d-rgb 3pin ici.jpeg mb d-rgb 3pin.jpeg
Bunu da ADD_GEN2 Yazılı yere taktım, tek uyumlu yer orsaı geldi. Doğru yer mi?

bunlarıDogruMu.jpeg
Bunlar bu şekilde hazır geldiler, bir fikrim yok.

1578150141819.png

Sanırım kasadaki tüm kablolar bu şekilde. Üstünde de belirtildiği gibi 3-pin dişi olan anakarta bağlanıyor ve sadece bunu bağlaman yeterli olacaktır. Sağdakileri zaten CHA_FAN girişlerine bağlayacaksın. Bu şekilde montajını yaparak ASUS Aura programıyla çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsin.

@Shadow Ryzen Giriş seviyesi anakartlarda ARGB pini bulunmuyor genellikle, üst veya orta düzey anakartların çoğunda ARGB pini bulunuyor.

Fanlar için 3 adet fanı Sata power konnektörüne dönüştüren bir kablo olması lazım. Kasanın kutusundan böyle bir kablo çıkmadı mı? Anakartınızda yeterli sayıda CHA_FAN konnektörü varsa oraya da bağlayabilirsiniz fanları.

Eki Görüntüle 482069
Sanırım kasadaki tüm kablolar bu şekilde. Üstünde de belirtildiği gibi 3-pin dişi olan anakarta bağlanıyor ve sadece bunu bağlaman yeterli olacaktır. Sağdakileri zaten CHA_FAN girişlerine bağlayacaksın. Bu şekilde montajını yaparak ASUS Aura programıyla çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsin.
Hocam hay senden Allah razı olsun. :) Aynen elindekilerin aynıları bendeki kablolar.
İşaretlediklerim haricinde kalan 2 uç boşta kalıyor, bir önemi var mı?
Şu an hız ve renk ayarlarını bilgisayar üzerinden yapabilir miyim?
1578150141819.png

@Shadow Ryzen Giriş seviyesi anakartlarda ARGB pini bulunmuyor genellikle, üst veya orta düzey anakartların çoğunda ARGB pini bulunuyor.

Fanlar için 3 adet fanı Sata power konnektörüne dönüştüren bir kablo olması lazım. Kasanın kutusundan böyle bir kablo çıkmadı mı? Anakartınızda yeterli sayıda CHA_FAN konnektörü varsa oraya da bağlayabilirsiniz fanları.
ARGB pin bulunuyorda 4 pin bulunuyor. 3 pin eskilerde var.

ARGB pin bulunuyor da 4 pin bulunuyor.
4 pinler RGB, 3 pinler ARGB. Üst seviye anakartların çoğunda ARGB(3 pin) bulunur.

Şu an hız ve renk ayarlarını bilgisayar üzerinden yapabilir miyim?
Hız ayarını BIOS üzerinden yapabilirsin ama programla yapabilir misin bilmiyorum.
Renk ayarını da ASUS Aura programını yükleyerek deneyebilirsin.

CHA_FAN1 CHA_FAN1 ve CHA_FAN1 yazan 3 adet fan girişi buldum o kadar.
Diğer benzer girişlere de fan takılıyor mu bilmiyorum. Bir bakar mısınız takılmıyorsa ne yapmalıyım başka fan kullanabilmek için?
k.jpeg

Ayrıca dediğin kablo bu mu? PSU'dan bağlantı sağlamıştım.
sata.jpeg

4 pinler RGB, 3 pinler ARGB. Üst seviye anakartların çoğunda ARGB(3 pin) bulunur.

Hız ayarını BIOS üzerinden yapabilirsin ama programla yapabilir misin bilmiyorum.
Renk ayarını da ASUS Aura programını yükleyerek deneyebilirsin.
Hocam peki o boşta kalan diğer 2 uç ne işe yarıyor? Bir yere takmalı mıyım?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı