Phanteks P500A alınır mı?

  • Konuyu başlatan RPM
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 54
  • Görüntüleme 6B
Bütçe
Maksimum 1500 TL.
Acelen yoksa XPG Defender Pro, Sharkoon CA300H gibi modellerin satışa çıkmasını bekle derim. Daha fazla bekleyemem dersen o bütçeye alternatif Asus TUF GT501 alınabilir.
Sharkoon iyi iş çıkarmış ancak XPG'yi pek beğenemedim. Kasanın kendisi ayrı, o berbat fanlardan XPG'nin acilen kurtulması lazım. Markaya kıyasla kaliteleri ve performansları yerin dibinde.
400 TL'lik bir kasada bile 4mm temperli cam olup bu kasada 3mm kullanılması garip. Ve fan kalitesi de P500A'nın altında. Bir de ön panel mesh ama çok tipsiz, daha iyi bir tasarım yapılabilirdi.

Sharkoon'un fan bilgisini bulamadım. Şurada yazan şey kalınlık mı?

Eki Görüntüle 907458
Aynen hocam, kalınlık.
Sharkoon'da Pacelight kullanıldığını düşünüyorum, eğer öyleyse neredeyse SK120 gibi performansları var. Shark Blades ise SK'dan daha düşüktür ama aşırı sessizdir, buna rağmen de Vento'dan iyi performans verecektir.
 
O zaman buna Liquid Freezer sığmıyor. Liquid Freezer'ın fan dahil kalınlığı 6,3cm.
Onun nasıl ölçüldüğünü bilmiyorum hocam, ancak kasayı inceleyince 120 ve 240'lıklarda böyle bir sınır olmaz gibi gözüküyor, sonuçta önlerine çıkacak tek engel PSU cover kısmı. O kalınlık değerleri de çok saçma geldi biraz inceleyince, onların gerçek ölçümlerini yapmak lazım. 3 milimetre kalınlığında fan hiç duymadım.
Tek radyatör 5.7 ama radyatör+fan 6 santim, bence orada farklı bir kasıt var.
 
Bütçemi 1750 TL'ye kadar zorlarsam P500A'dan daha iyi bir alternatif var mı?
Sıcaklık olarak doğrudan yorum yapamam ama P600S çok daha lüks ve premium bir kasa. İncelemenizi tavsiye ederim. Muhtemelen açık modda benzer sonuçlar olacaktır, kapalı modda daha sıcak olur ancak sessizliği efsane olur, tabii iyi fanlarla kombin etmek şartıyla.
 
Bütçemi 1750 TL'ye kadar zorlarsam P500A'dan daha iyi bir alternatif var mı?
P600S kesinlikle. Üst panele Liquid Freezer 360 bile sığıyor. Çelikten yapılma bir kasa.

1615135627970.png
 
Şu kasaya da bakabilirsin.

 

Geri
Yukarı