Phanteks PH-120 Fan Nasıldır?

Kontrolcü varsa kontrol edilebilir sanırım.
Malesef edilemez. Bir fanın kontrol edilebilmesi için 4Pin'li olması gerekiyor, PWM fan diye geçer. Kasaların üzerinde gelen fanlar 3Pin'li olur. Ucuz fanlar da 3Pin'li olur PWM fanlar biraz daha pahalıdır. 40-50TL civarlarına PWM fanlar bulunabiliyor. Kontrol etme yöntemi var tabi o da BİOS üzerinden edilebilir. Ama yazılım üzerinden kafana göre kontrol etmek nerede bir de BİOS üzerinden kontrol etmek nerede. :)

Malesef edilemez. Bir fanın kontrol edilebilmesi için 4Pin'li olması gerekiyor, PWM fan diye geçer.

3 Pin'li fanlar da BIOS ve anakart üzerinden kontrol edilebilirler en azindan yeni versiyonlari öyle. Konuyu yeni gördüm ve arastirdim ondan söylüyorum. SYS FAN'a taktiysaniz baglantiyi diledigin voltaji gönderebiliyorsun anakart, bios ya da software üzerinden.
Umarim dogru bilgilendim :)

3 Pin'li fanlar da BIOS ve anakart üzerinden kontrol edilebilirler en azindan yeni versiyonlari öyle. Konuyu yeni gördüm ve arastirdim ondan söylüyorum. SYS FAN'a taktiysaniz baglantiyi diledigin voltaji gönderebiliyorsun anakart, bios ya da software üzerinden.
Umarim dogru bilgilendim :)
SYS FAN slotu doluysa? :) Voltaj düşüren kablolar var en ideal çözüm onlar gibi duruyor aslında. Fanın devrini düşürüyor bu kablolar.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı