Phantex 350X siyah vs beyaz

map_engineer

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, phantex 350X kasa alacağım da sizce kasa içi beyaz olanı mı yoksa siyah olanı mı tercih etmeliyim? Bu arada parçaları bütçeyi ayarladıkça tek tek topluyorum. Şu ana kadar anakart olarak MSI B450 GAMING Plus Max ile ekran kartı olarak da ASUS RX570 ROG STRIX modelini aldım. Kasa olarak phantex 350X olarak düşünüyorum. Diğer parçalarda da tavsiyeleriniz benim için çok değerli olacaktır. Katkı sunacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Not: Foruma yeni üye oldum. Bilgisayar kasasını birleştirmede yardımlarınıza ihtiyacım olacağını biliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Beyaz daha hoş duruyor ve ROG Strix'in ışıkları daha öne çıkacaktır.

AM4 soketine yatırım yapıyorsun, işlemci olarak R5 2600X veya R5 3500X gibi işlemcilere bakmalısın.

RAM tarafında Dual Channel ve 8 GB 3000 MHz X2 alabilir veya ilk olarak tek slot alırsın sonrasında yükseltirsin.

Depolama olarak önceliğin SSD olmalı, en az 240 GB almalısın sonra yanına HDD alırsın. Kalitesiz SSD'ler almanı önermem, çok uçuk Samsung, Corsair gibi markalar alabilirsin ama fiyat performans olarak Kingston, Gigabyte gibi markalara yönel. Sakın James Donkey, Adata SU630 gibi sorunlu veya kalitesiz alma başın yanar.

Güç kaynağı alacağın sisteme bağlı ama güç kaynağı en önemli parçadır, sisteme tüm elektriği sağladığı için kaliteli olmak zorunda, 80+ sertifikalı yazan her güç kaynağı iyi değildir. RX 570 için 500W 80+ yeterlidir. Corsair, FSP, Thermaltake, High Power, Cooler Master gibi markalara yönelebilirsin.

Çok detaylı,açıklayıcı bilgiler ve tavsiyelerin için çok teşekkür ederim arkadaşım.Dedim ya bütçeyi ayarladılkça toparlıyorum.
İşlemci olarak şimdilik Ryzen 5 1600 alacağım,ileride yükseltebilirim diye düşünüyorum..En azından uzun süre güncelleme yada değiştirmek durumunda kalmayacağım parçalara öncelik vermeye çalışıyorum.Ram olarak Gskill 3600 MHz 2x8 GB alsam ileride dahi değiştirmem gerekmez sanırım.Ne dersiniz bu işlemci ve bu anakart için uyumlu olur mu?
Depolama olarak da dediğin gibi 240 veya 500 GB Ssd alacağım.Tavsiye ettiğin markaları göz önünde bulunarak.....
Asıl karar vermeye çalıştığım da Güç kaynağı.Çok kararsız kaldım..FSp Hyper k ile Hydro modelleri arasında çok fark var mı bilemedim....

Çok detaylı,açıklayıcı bilgiler ve tavsiyelerin için çok teşekkür ederim arkadaşım.Dedim ya bütçeyi ayarladılkça toparlıyorum.
İşlemci olarak şimdilik Ryzen 5 1600 alacağım,ileride yükseltebilirim diye düşünüyorum..En azından uzun süre güncelleme yada değiştirmek durumunda kalmayacağım parçalara öncelik vermeye çalışıyorum.Ram olarak Gskill 3600 MHz 2x8 GB alsam ileride dahi değiştirmem gerekmez sanırım.Ne dersiniz bu işlemci ve bu anakart için uyumlu olur mu?
Depolama olarak da dediğin gibi 240 veya 500 GB Ssd alacağım.Tavsiye ettiğin markaları göz önünde bulunarak.....
Asıl karar vermeye çalıştığım da Güç kaynağı.Çok kararsız kaldım..FSp Hyper k ile Hydro modelleri arasında çok fark var mı bilemedim....
100 TL fazla ödeyerek 2600 almanı öneririm. 1600 artık güncel değill.

Siyah daha yakışır gibi duruyor parça renkleri ve kombinasyonuna. Ama daha iç açıcı ve ferah görüntü istersen beyaz önerimdir.
Beyaz güzel duruyor ama kablolar daha mı çok belli olur yani onu da düşünmüyor değilim.
100 TL fazla ödeyerek 2600 almanı öneririm. 1600 artık güncel değill.
Hep Ryzen 5 1600 uygun bütçeli f/p olduğuna kendimi şartlandırdığım için 2600 ün fiyatına hiç bakmamıştım. Şu an en uygun fiyat ne kadardır acaba?
Mevcut anakartıma gskill 3600 MHz 2x8 gb ram sizce uygun olur mu?
Bugün için Phantex 350X içi beyaz olan kasamı ve yanında gskill 16gb (2x8gb) trident z rgb led ddr4 3200mhz ile Fsp Hyper K 600W 80+ Power Supply güç kaynağını aldım.Şimdi kaldı ssd ile işlemci (Ryzen 5 1600).Onları da önümüzdeki hafta içinde bakıp almaya çalışacağım.

Umarım parçaları tamamladığımda kasayı tüm donanımlarıyla birlikte siz arkadaşların da yardımlarıyla birleştirebilirim diye düşünüyorum...
Bugün için Phantex 350X içi beyaz olan kasamı ve yanında gskill 16gb (2x8gb) trident z rgb led ddr4 3200mhz ile Fsp Hyper K 600W 80+ Power Supply güç kaynağını aldım.Şimdi kaldı ssd ile işlemci (Ryzen 5 1600).Onları da önümüzdeki hafta içinde bakıp almaya çalışacağım.

Umarım parçaları tamamladığımda kasayı tüm donanımlarıyla birlikte siz arkadaşların da yardımlarıyla birleştirebilirim diye düşünüyorum...

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı