Phenom 955 tabanlı sisteme update tavsiyesi

Arkadaşlar tavsiyelerinizi kesinlikle yerine getireceğim. Sanırım nazar değdirdim sisteme çünkü bir arıza ile boğuşuyorum dün akşamdan beri. BIOS ekranı çıkmadan Windows açılmaya başladı. Daha doğrusu ben power tuşuna bastıktan sonra sistem çalışıyor, tüm fan vb. her şey devreye giriyor. Ancak ekrana görüntü gelmiyor. Ta ki Windows şifre ekranı çıkana kadar. O arada geçen zaman diliminde klavyeden hangi tuşa basarsam basayım değişen bir şey olmuyor. Ekran kartı ve ramleri sök-tak yaptım, keza ana kartın pilini de... Değişen bir şey yok sonuç aynı. Sizce ne olabilir sorun? Ana kart yanmış filan olamaz herhalde çünkü sistem açılıyor. BIOSa girememek dışında bir sorun yok. Lakin bu çok can sıkıcı bir konu.

Arkadaşlar tavsiyelerinizi kesinlikle yerine getireceğim. Sanırım nazar değdirdim sisteme çünkü bir arıza ile boğuşuyorum dün akşamdan beri. BIOS ekranı çıkmadan Windows açılmaya başladı. Daha doğrusu ben power tuşuna bastıktan sonra sistem çalışıyor, tüm fan vb. her şey devreye giriyor. Ancak ekrana görüntü gelmiyor. Ta ki Windows şifre ekranı çıkana kadar. O arada geçen zaman diliminde klavyeden hangi tuşa basarsam basayım değişen bir şey olmuyor. Ekran kartı ve ramleri sök-tak yaptım, keza ana kartın pilini de... Değişen bir şey yok sonuç aynı. Sizce ne olabilir sorun? Ana kart yanmış filan olamaz herhalde çünkü sistem açılıyor. BIOSa girememek dışında bir sorun yok. Lakin bu çok can sıkıcı bir konu.
BIOS pilini çıkar, güç kablosunu çıkar 10-15 dakika sonra tekrar tak BIOS sıfırlansın tekrar dene.

Arkadaşlar Merhaba,

Uzun bir süre geçti ancak bilgi vereyim istedim. Bugün biraz bütçemi zorlayarak Sapphire Nitro R9 380 4 Gb aldım. Eve gelir gelmez taktım ve sorunsuz çalışıyor. Fanlarının sesi yok denecek kadar az. Benim kendi kasa fanlarım ondan daha çok ses yapıyor. MSI firmasının 2 gb olan aynı modelinden almayı düşünüyordum ancak arasında 70 Tl vardı ve birazda ileriye dönük olsun diye 4 gb aldım. Tavsiye ve yardımlarınız için teşekkürler.

Ekran kartınız hayırlı olsun. İşlemciniz Sapphire Nitro R9 380 için yeterli oluyor mu? Deneme fırsatınız oldu mu?
İşin aslı sistemi henüz daha o kadar yoramadım. Benim amacım sistemi parça parça güncellemek, o sebeple ekran kartından başladım. GTA V iyi bir test aslında ancak şuan alabilecek durumda değilim. Bir süre daha işlemcim idare edecektir diye düşünüyorum. Fakat dar boğaz oluşturacağı günlerde gelecek elbet.

İşin aslı sistemi henüz daha o kadar yoramadım. Benim amacım sistemi parça parça güncellemek, o sebeple ekran kartından başladım. GTA V iyi bir test aslında ancak şuan alabilecek durumda değilim. Bir süre daha işlemcim idare edecektir diye düşünüyorum. Fakat dar boğaz oluşturacağı günlerde gelecek elbet.
Hayırlı olsun. Bu arada R9 380 i tam anlamıyla kullanabilmek için i3 performansında bir işlemci gerekiyor. 2. Olarak işlemciyi upgrade etmenizi kesinlikle öneririm. Anakartınıza uyumlu en güçlü işlemciyi alabilirsiniz.
http://www.amazon.com/AMD-Phenom-Processor-Edition-HDE00ZFBGRBOX/dp/B004DALW5K
Stok olarak i3 4150 performansında ancak siz TX3 Evo gibi bir soğutucu alırsanız rahatlıkla O.C yapabilirsiniz. 6 çekirdekli olduğu için DirectX 12 ve O.C(isteğe bağlı) ile rahatlıkla o ekran kartını kaldırabilecektir.

Arkadaşlar sistemi ufak ufak topluyorum biliyorsunuz ve yeniden AMD üstünden yürümeyi planlıyorum. Gözüme MSI 970 Gaming kestirdim. Bu anakart için ne dersiniz. Sonra buna uyan bir işlemci ve PSU ile işe bitirmeyi planlıyorum. Ne dersiniz?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı