Phenom II X6 1035T Sistem Yükseltme

cemilcho

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Üniversite Öğrencisi, Almanca Öğretmeni Adayı
Selamlar. Bilgisayarımda Gigabyte GA-990FXA-UD7 anakart, AMD Phenom II X6 1035T işlemci, Kingston'ın DDR3 800 MHz dual (4x4) RAM'leri (800 MHz olduğunu bilmiyordum, onları değiştireceğim ya da ek yapacağım), ekran kartı olarak GTX 1050, 1TB harddiskim var ve PSU'mun kaç watt olduğunu bilmiyorum.

Soruma gelecek olursak, RAM'lerimin 800 MHz olduğunu bilmiyordum, farkına vardım ve anca biraz para geçebildi elime. Bu iki RAM yerine 4x4 1600 MHz RAM mi alsam, yoksa o iki RAM dursun, kalan 2 slota mı 4x4 1600 MHz RAM alıp taksam? Ve sistemi yazdım, şu anlık sadece RAM değiştirme imkânım var, daha sonraları değiştirmem gereken neler olduğu konusunda fikriniz var ise benimle paylaşırsanız sevinirim. İyi forumlar herkese. :)

Sisteminizdeki anakart 2000 MHz'ye kadar RAM hızı desteği veriyor. Eğer siz 2 tane 800 MHz, 2 tane 1600 MHz RAM takarsanız 4 RAM de 800 MHz'de çalışır. Ancak bu sisteme 1600 MHz RAM yükseltmesi ne kadar mantıklı, tartışılır. Bence böyle yükseltmeye gerek yok, günümüz oyunlarında farkını pek hissetmezsiniz.

2 tane 1600 MHz RAM alıp taksam daha iyi bir performans almaz mıyım?
2 tane 1600 MHz RAM alıp taksam daha iyi bir performans almaz mıyım?
2 tane 1600 MHz RAM alsam, elimdeki RAM'leri kullanmasam daha iyi performans almaz mıyım?
Bilgisayarı oyun ve müzik yapmak için kullanıyorum. Müzik programını açıp birkaç eklenti birden açınca RAM kullanımı %50 oluyor. Ayrıca eklentileri açarken uzun sürüyor. 800 MHz RAM'leri çıkartıp yerine 2 adet 4 GB 1600 MHz RAM taksam daha iyi bir performans almaz mıyım?
Ya da 4 adet 4 GB 1600 MHz RAM alsam nasıl olur?

Son düzenleme:
Son derece gereksiz olur. Eğer şu an sadece ram alabilecekseniz almayın. Paranızı kenara koyun. Biraz daha biriktirin ve müzikle uğraşıyorum demişsiniz. Render gibi şeyler yapacaksanız işlemci,oyun oynayacaksanız iyi bir ekran kartı alın.

Son derece gereksiz olur. Eğer şu an sadece ram alabilecekseniz almayın. Paranızı kenara koyun. Biraz daha biriktirin ve müzikle uğraşıyorum demişsiniz. Render gibi şeyler yapacaksanız işlemci,oyun oynayacaksanız iyi bir ekran kartı alın.
Siz bilgisayarımda ne değiştirmemi önerirsiniz? Ona göre bütçemi ayarlamaya çalışayım ben de. İşlemci ve RAM değiştirilmesi gerek görünüyor sanırım şuan. İşlemcim 45 nanometre diye biliyorum. Bunların dışında anakartım hakkında düşünceniz nedir? İyi midir? @Zeki Alış

komple bilgisayar değiştirmeni öneririm :) eski bilgisayarım Phenom II X6 1090T idi, bende sistem yükseltmeyi falan düşünmüştüm ama gereksiz yatırım geldi. para toplayıp yeni kurdum. bilgisayarın hızlansın mı istiyorsun, 256 lık bir SSD al. başka da bir şey almana gerek yok. nasıl olsa SSD ni ilerki makinende de kullanabilirsin. RAM'E falan yatırma paranı.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı