Merhaba arkadaslar. Kendime topladığım sistemden bir türlü istediğim randımanı sağlayamadım acaba bir yerde yanlış bir şeyler mi yapıyorum. Sizin bilgilerinize ihtiyacım var.
Sistem cok donuyor. Cpu sürekli %10-20 dolaylarında geziyor. Format atmak filan kar etmiyor. Bariz yavaşlık tepkisizlik göze çarpıyor acaba AMD işlemci yüzünden mi böyle yoksa gercekten sistemdeki bir hata mı buna neden oluyor.
İşlemcin vede ekran kartın çok saçma seçimler olmuş ekran kartı güncel bir kart değil işlemci de değil, AMD tarafında en düşük bir FX6300 işlemci olmasından yanayım. CPU düzeyin normal işlemcin ve ekran kartını yenilersen güzel bir sistem olur, ayrıca 6 TB HDD'ye ne gerek vardı?
Eskiden internet cafe işletiyorduk güzel bir arşiv vardı yok olup gitmesin diye 8 tb depolamıştım bir hdd bozuldu .. müzik film eğitim setleri filan dolu anlıyacagınız bu pc den evvel superonline dan aldıgım intel pc bundan cok cok daha başarılıydı (Intel® Pentium® E5500 İşlemci (2,80GHz, 2MB L2 800Mhz))..
Ben şimdi bu pc yi nasıl stabil hale getiririm. bu işlemciyimi değişmem gerek yoksa ekran kartınımı ? deli ediyor beni chrome calısıyor sadece %15 cpu
Sistemi 1-1,5 sene kadar önce topladım. virüs sıfır hdd alıp tek hdd ile denedim. virüs taraması dahil herseyi yaptım ilk topladıgım gunden beri sorunlu ben bi uyuşmazlık mı yaptım diye düşünüyorum o yüzden böyle bir konu açma gereği duydum saygılar.