Phenom X2 550 sistemi yükseltmek

teknokan

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba ben bilgisayarımı yükseltmek istiyorum. Ekran Kartı, Güç Kaynağı ve RAM almayı düşünüyorum. Bilgisayarımın Özellikleri:

İşlemci : AMD Phenom X2 550
RAM : 2 GB RAM ( 1,75 kullanılabilir miktar)
Anakart : M4A785T-M
Ekran Kartı : İşlemcinin Ekran Kartı HD 4200
Güç Kaynağı : 300PE ( 240W)

Bilgisayarımın özellikleri anlattım. Para sınırım 350 Türk Lirası civarı. Ekran Kartı olarak R7 240 düşünüyorum. RAM olarak 2 GB RAM daha eklemeyi düşünüyorum. 8 GB RAM falan benim için gereksiz. Yeni Nesil oyunları pek fazla oynamam. Aklıma takılan bir soru 2 GB RAM daha alıp 4 GB RAM olarak devam edebilirim değil mi ? Güç Kaynağı olarak 500w falan hiç düşünmüyorum. 300w yeter diye düşünüyorum. Vatan Bilgisayardan alıcağım bileşenleri. Dolar 3 Lira ama bekleyemem. Benim oynuyacağım oyunlar CS:GO, SA:MP, BF3 ve Unturned oynuyacağım. Ben bu oyunları 1280x720 Düşük ayarlarda 40-60 fps arası oynayabilirmiyim ? Bir sorum olucak daha ama ben bu bilgisayar ile Grand Theft Auto 5 800x600 herşey en düşük ayarlarda 40 fps alabilirmiyim ? Ben grafiklere hiç önem vermeyen birisiyim. Ben oyunu kasmadan oynayayım yeterdir benim için. Üstteki sorularıma cevaplayan herkese çok teşekkür ederim.

CPU-Z programıyla belleğinizin/belleklerinizin CL değerlerine bakın. Eğer sadece bir belleğiniz varsa(anakartta 1 bellek yuvası doluysa) CL ve MHz değerleri aynı olan bellekler alın. Bellekleriniz DDR2 ise DDR2, DDDR3 ise DDR3 bellekler alın ve 4 GB belleğiniz olsun. O işlemcinin yanına r7 240 veya 250 takabilirsiniz fakat internetten anakartınızın uyup uymadığına bakmanız gerek. Güç kaynağınızın 12v kanalından ne kadar verdiğini öğrenmemiz gerekiyor. Şuanki bilgisayarınızla GTA 5 açmak mümkün değil. Ama bir r7 240 takarsanız 720 p de normal ayarlar ile 40 fps alabilirsiniz.

CPU-Z programına girdim ve CL9 olduğunu gördüm RAM ve 1333 MHz hızında çalışıyor. Kingston 2 GB 1333 MHz alıcağım. Ekran Kartı Olarak R7 240 ve Güç kaynağı olarak Everest 300W nasıl bilgisayarda sorun falan olur mu? Oyunlarda youtubedeki videolar gibi aynı fps alırmıyım sizce ?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı