Phenom X4 tabanlı sistemden Skylake tabanlı sisteme geçmek mantıklı mı?

@melihaktaş
FX 8350, toplam yükte güçlü bir işlemcidir. DX 12 ile birlikte daha da canlanacaktır. Yazık, günah parana. Çok pahalı donanımların var. 1 sene içerisinde darboğaz yapacak oyun kalmayacak o işlemci için.
Bir daha değiştirme şansım olmayacak o yüzden düşünmüştüm ve 2-3 sene içerisinde crossfire yapabilirim onuda ele alarak konuşmuştum yorumlarınız gerçekten önemli fikirlerim her saniye değişiyor arkadaşlar. Skylake ve 8350 kullanıcıları yorumlarınızı bekliyorum.

FX 8350, CinebecnhR15 ile 663 puan alıyor. İ5 4690 ise 545 puan. Birisi 8 çekirdek, diğeri 4 çekirdek. DX11'e baktığımız zaman çekirdek başına performans önemli olduğu için İ5 4690 ezici üstünlükle geçiyor ama DX12'de bütün çekirdekler kullanıldığı için şartlar değişiyor. Sıfır sistem toplayacak olsan sana yine İntel öneririm. Çünkü hala birkaç sene DX11 destekli oyunlar görmemiz mümkün ve Sata kontrolcüleri çok daha gelişmiş ama elinde O.C potansiyeli çok yüksek bir anakart var. İleride soğutucu da alır, harikalar yaratırsın.
Benim topladığım sistemleri gören arkadaşlar bilir. Normalde AMD asla önermem ama senin durumun farklı.

Cinebench R15, işlemcilerin toplam yük altında verdiği performansı puanlayarak gösterir.

FX 8350:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İ5 4690:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben FX 8150 ile oynuyorum. :) DX 11 ile 60 FPS'i geçemiyorum ama DX12 yaması alacak deniyor GTA 5 için.
Dediğim ayarlarda mı oynuyorsunuz yoksa msaa kapalı mı? Ultra ve Msaa 8x olmazsa oynayamam gerçekten hatta advanced bile açmam gerek takıntım var :) Ve overclock ile hangi işlemci hızında kullanıyorsunuz? Ya da önereceğiniz alınabilecek işlemci varmı AMD de 8350 harici daha üst performans verebilecek. Oynayamazsam gerçekten masraftan kaçmayıp satacağım bütün donanımları yardıma ihtiyacım var. Uzun oldu ama gerçekten kafayı taktım oyuna gerekirse crossfire yapacağım o derece :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı