Phil Spencer Redfall'un kötü çıkışının tüm sorumluluğunu kendi üstüne aldı

Makaleler
4
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 4060TI 8GB, Ryzen 5 5600, 16 GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM, ASUS A320M-F, Snowman M200, Aego Gamegaraj 650W PSU
Meslek
Öğrenci
Phil Spencer kimdir diyenler için kendisi Microsoft Xbox'ın CEO'su.
Kinda Funny Xcast'e konuşan Phil Spencer Redfall'un ağır negatif yorumlarına karşı "Xbox topluluğunu hayal kırıklığına uğratmaktan daha zor bir şey yok benim için ve topluluğun güvenini kaybedip hayal kırıklığına uğramasını izlemek çok zor." söyledi. Ayrıca Spencer oyunun kötü çıkışıyla ilgili tüm sorumluluğu üstlenip kendine kızdığını ve Arkane'i(oyunu yapan stüdyo) desteklediğini söyledi. Bir tarafta Last of Us'ın kötü portu hakkında hiç konuşmayan Sony(Naughty Dog'un özrünü saymıyorum. Sonuçta oyunu PC'ye getirme kararı onlara değil Sony'e ait.) diğer tarafta stüdyosuna kızmak yerine sorumluluk üstlenen Xbox.
Haberin detayları ve Spencer'ın diğer söylediği şeyler için altta İngilizce ve Türkçe kaynak var:

Yani oyun sanki Fortnite Yaratıcı 2.0’da yapılmış gibi duruyor. En azından bunu üstlenmeleri iyi olmuş.

Böyle bir hareket yapmaları her ne kadar güzel olsa da oyunun berbat olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Bu yıl bir sürü oyun çıktı ve sadece birkaçı adamakıllı çıkış yapabildi. Gerçekten üzücü.

Çıkartmayın o zaman oyunu arkadaş bu 1 ay içindeki kaçıncı oyun özür açıklaması yazık valla.
İnşallah Starfield'da da aynı şeyler yaşanmaz. O zaman "Sorumluluğu üstüme alıyorum." diyerekte kurtulamazlar.

Alsın da yahu bir oyunu geliştiriciler "bitirdikten" sonra yayınlamadan bir Allah'ın kulu "ağa haydi oturup bakalım, 3-5 kişiye de kopya yollayalım söylesinler düşüncelerini" demiyor? Mevzu belli berbat bir şey yapıyorsun "satalım gitsin ne şimdi aylarca vakit haracayacağız" diye halı altına süpürüyorsun.

Oyunda keşke tek sıkıntı optimizasyon olsa, bu oyun mudur? 5 kişilik amatör bir grubun yaptığı bug yuvasına benziyor.

Microsoft'u genel açıdan seviyorum. Fiyatları oyunları PC'ye gelişleri falan ama iyi oyun yapmaları lazım. Eğer starfield da tökezlerse büyük patlar. Ellerinde son yıllarda sağlam oyun dediğimiz bir şey pek kalmadı.

Adamlar kullanıcı dostu evet ama oyun yapma konularında çok tökezliyorlar. Bu oyun motoru değiştirme konusunu düşünmeleri şart gibi. Çünkü her yaptıkları oyunda oyun motorundan kaynaklı sorunlar yaşandığını düşünüyorum.

Microsoft'u genel açıdan seviyorum. Fiyatları oyunları PC'ye gelişleri falan ama iyi oyun yapmaları lazım. Eğer starfield da tökezlerse büyük patlar. Ellerinde son yıllarda sağlam oyun dediğimiz bir şey pek kalmadı.

Adamlar kullanıcı dostu evet ama oyun yapma konularında çok tökezliyorlar. Bu oyun motoru değiştirme konusunu düşünmeleri şart gibi. Çünkü her yaptıkları oyunda oyun motorundan kaynaklı sorunlar yaşandığını düşünüyorum.
Starfield pazarlanırken Skyrim'in bilmem kaç katı kadar daha büyük ve uzayda geçen versiyonu diye tanımlandı. İnsanlarda ağır bir beklenti var o oyun için. Ha tabii Türk oyuncular için en iyi şey Starfield'ın bile Game Pass'e ilk günden gelecek olması.

Starfield pazarlanırken Skyrim'in bilmem kaç katı kadar daha büyük ve uzayda geçen versiyonu diye tanımlandı. İnsanlarda ağır bir beklenti var o oyun için. Ha tabii Türk oyuncular için en iyi şey Starfield'ın bile Game Pass'e ilk günden gelecek olması.

Microsoft'un tek yapması gereken Bethesda ile Obsidian'ı ortak yere alıp sınırsız kaynak vermek. Bunlar tarihin en iyi oyunlarını çıkardılar yetenekli ve bilgili adam lazım. Normalde developerlara yüklenmeyin onlar emir kulu deniliyor ama ben onların da yeterince iyi olduğunu düşünmüyorum. Piyasada developerdan geçilmiyor bu kadar bug profesyonellerin elinden çıkmaz. Skyrim'de buglar bile "komik" bugdı ve insanları sinirlendirmek yerine eğlendiriyordu.

Sony gerçekten bataklığa saplandı PC portu konusunda inanın hiçbir şekilde asla tahmin edemezdik bu denli batıracağını bu işi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı