Philips Evnia 27" 27M2N5500 alınır mı?

ByOZDEMIR06

Decapat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Monitör : GIGABYTE 23.8" G24F-2
İşlemci: Intel Core i3 10100F 3.6GHz 4.3 GHz 6MB LGA1200P
Anakart: Biostar H410MHG 2933MHz DDR4 1200P mATX
Ekran Kartı: Palit GeForce GTX1650 GP OC 4GB 128Bit GDDR6× 1
Bellek: Crucial Ballistix 8GB 3000MHz DDR4 CL15
Depolama: Netac N535S 240 GB 560/520 MBs 2.5" SATA3
Güç Kaynağı: GameGaraj 650W 80+ Bronz
Meslek
Teknik Ressam
Arkadaşlar başlıkta belirttiğim üzere 27" 2K monitör almayı düşünüyorum sadece film ve Knight Online oynamak için aklıma yatan monitörün linkini bırakıyorum sizce alınır mı veya sizlerin önerebileceği marka model nedir?

Ben aldım bu ürünü. Oyun oynamak için almadım ama sormak istediğiniz bir şey varsa sorun. Geçen sene aldığım MSI G274QPF-QD Monitör'ün bozulması ve para iadesi sonucu aldım. Bu ürüne yakın olarak MAG 274QRF QD E2 vardı ve 2000 TL ucuz olması ve Delta E değerinin <2 olması sebebiyle bunu tercih ettim.

Ben aldım bu ürünü. Oyun oynamak için almadım ama sormak istediğiniz bir şey varsa sorun. Geçen sene aldığım MSI G274QPF-QD monitör'ün bozulması ve para iadesi sonucu aldım. Bu ürüne yakın olarak MAG 274qrf qd E2 vardı ve 2000 TL ucuz olması ve Delta'e değerinin <2 olması sebebiyle bunu tercih ettim.

Hocam internette bayağı araştırdım içerik üretimi için bu monitörü düşünüyorum tasarım ve eşit yapacağım bu iş için uygun olduğunu düşünüyor musun ayrıca çok fazla ışık sızması mevcutmuş sizde böyle bir sorun oldu mu ve nereden almıştınız.

Merhaba,
  • Türkiye'de pek yorum yoktu.
  • Ben de yurt dışı amazon sitelerindeki yorumlara güvenerek aldım.
  • Şu an için hiç bir sorun yok. Ölü piksel yok.
  • MSI G274QPF-QD'den daha iyi bir monitör bence. Renk desteği olarak MAG 274qrf qd E2' e göre bazı kapsamlar da daha iyi.
  • Işık sızması farketmedim. Karanlıkta kullanmıyorum o yüzden anlamamış olabilirim.
  • Oyuncu değilim ama yine de ghosting testi yaptım.
  • Türkiyede incehesap ve aptek teknoloji diye bir yer satıyordu. Aptek'in idefix hesabından kampanya ile 9200'e aldım. Şu an fiyatı düşmüş.

Başka sormak istediğiniz varsa sorabilirsiniz.

Bir de bunun garantisi maalesef 2 yıl. MSI'da ve ASUS'ta 3 yıl.

Dosya Ekleri

• Screenshot_9.jpg
    Screenshot_9.jpg
    211,9 KB · Görüntüleme: 173
Merhaba,
  • Türkiye'de pek yorum yoktu.
  • Ben de yurt dışı amazon sitelerindeki yorumlara güvenerek aldım.
  • Şu an için hiç bir sorun yok. Ölü piksel yok.
  • MSI G274QPF-QD'den daha iyi bir monitör bence. Renk desteği olarak MAG 274qrf qd E2' e göre bazı kapsamlar da daha iyi.
  • Işık sızması farketmedim. Karanlıkta kullanmıyorum o yüzden anlamamış olabilirim.
  • Oyuncu değilim ama yine de ghosting testi yaptım.
  • Türkiyede incehesap ve aptek teknoloji diye bir yer satıyordu. Aptek'in idefix hesabından kampanya ile 9200'e aldım. Şu an fiyatı düşmüş.

Başka sormak istediğiniz varsa sorabilirsiniz.

Bir de bunun garantisi maalesef 2 yıl. MSI'da ve ASUS'ta 3 yıl.
Hocam peki içerik üreticileri için grafik tasarım ile uğraşanlar için bu monitörü önerir misiniz?
renk gamutları % oranlar iyi ayrıca delta e<2 varmış sanırsam

Hocam peki içerik üreticileri için grafik tasarım ile uğraşanlar için bu monitörü önerir misiniz?
renk gamutları % oranlar iyi ayrıca delta e<2 varmış sanırsam

Yani bu fiyat aralığında bu renk aralığında delta e < 2 olan başka monitör görmedim. srgb, argb değerleri iyi. Video işlerinde DCI-P3 daha çok lazım diye biliyorum onda da fena değil. Basılı materyaller için delta değeri önemli ve delta e < 1 çok pahalı ürünlerde var biliyorum. Ben öneririm ama yanlış da yönlendirme yapmak istemem.

Geçen sene alıp da bu sene bozulan MSI G274qpf-qd de muhtelif sorunlar yaşadım. Bunda şimdilik hiç bir sorun yaşamadım.

Bu monitörlerin üretim amacı daha çok oyun için. İçerik üreticileri için daha küçük hz değeri olup da daha iyi renk uzayına sahip ürünler var diye biliyorum ama emin değilim.

Yani bu fiyat aralığında bu renk aralığında delta e < 2 olan başka monitör görmedim. srgb, argb değerleri iyi. Video işlerinde DCI-P3 daha çok lazım diye biliyorum onda da fena değil. Basılı materyaller için delta değeri önemli ve delta e < 1 çok pahalı ürünlerde var biliyorum. Ben öneririm ama yanlış da yönlendirme yapmak istemem.

Geçen sene alıp da bu sene bozulan MSI G274qpf-qd de muhtelif sorunlar yaşadım. Bunda şimdilik hiç bir sorun yaşamadım.

Bu monitörlerin üretim amacı daha çok oyun için. İçerik üreticileri için daha küçük hz değeri olup da daha iyi renk uzayına sahip ürünler var diye biliyorum ama emin değilim.
Teşekkür ediyorum hocam 🙏

@ErhanXk Hocam merhaba. Bu VG27AQL3A monitörü almayı düşünüyordum bunun yerine Philips'i önerir misiniz? Kullanım deneyiminiz nedir? Oyun odaklı kullanılacak.

Güncelleme: Asus'tan vazgeçip Philips'i İtopya'dan sipariş ettim.
Bu arada İtopya artık Vatan gibi mağazada monitörleri test etmiyormuş. Alacak arkadaşların bilgisine.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı