Philips Evnia 27M2N5500/00 alınır mı?

• Konuyu başlatan GFYT
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 86
  • Görüntüleme 19.327
Muhtemelen monitörü SDR ayarında kullanıyorsunuz hocam, Windows ekran ayarlarında da neden "HDR desteklenmiyor" şeklinde gözüktüğünü şu an tam anlayamadım. Bana monitör ayarlarının olduğu yeri kamerayla çekip atarsanız konuyu daha iyi anlayabilirim diye umuyorum.
Buyrun hocam.

Dosya Ekleri

• IMG_20250529_233505.jpg
    IMG_20250529_233505.jpg
    196,4 KB · Görüntüleme: 46
  • IMG_20250529_233512.jpg
    IMG_20250529_233512.jpg
    179,1 KB · Görüntüleme: 42
Ayarlardaki giriş kısmından hangi kabloyla monitöre bağlandığınıza bakın hocam, DisplayPort ile bağladığınızdan emin olun. HDMI ile bağlıysanız eğer, HDR özellikleri bu yüzden aktifleşmemiş olabilir.

Ayarlardaki giriş kısmından hangi kabloyla monitöre bağlandığınıza bakın hocam, DisplayPort ile bağladığınızdan emin olun. HDMI ile bağlıysanız eğer, HDR özellikleri bu yüzden aktifleşmemiş olabilir.
1748553137280.png

DP ile bağlı hocam. Anlamadım valla bir garip. Sizinki gibi smartimage ayarında hdr da yazmıyor ve kişisel ayar diye bir seçenekte yok.

Eki Görüntüle 2501562
DP ile bağlı hocam. Anlamadım valla bir garip. Sizinki gibi smartimage ayarında hdr da yazmıyor ve kişisel ayar diye bir seçenekte yok.
Çok enteresan, sanırım ben böyle bir şey yaşamamıştım. Kullandığınız DisplayPort kablosuyla alakalı bir sorun olma ihtimalini düşünüyorum, kullandığınız kablo DisplayPort 1.4 mü? Eğer daha düşükse, HDR aktif edememenizin sebebi kablodan kaynaklıdır çok yüksek ihtimalle hocam. Eğer kablo 1.4 ise, ekran kartı sürücünüzü kontrol edin, sürücü de güncelse ekran kartının DisplayPort portunun 1.4'ten daha eski bir port olma ihtimali de olabilir (tabii eğer biraz eski bir kart ise). Ekran kartındaki port da güncelse, ekran kartının yazılım uygulamasından (Nvidia ise Nvidia denetim masası veya Nvidia App uygulamasından) ekran ayarlarını kontrol edip, mümkünse bana da ayarların görselini atın hocam.

Son düzenleme:
Çok enteresan, sanırım ben böyle bir şey yaşamamıştım. Kullandığınız DisplayPort kablosuyla alakalı bir sorun olma ihtimalini düşünüyorum, kullandığınız kablo DisplayPort 1.4 mü? Eğer daha düşükse, HDR aktif edememenizin sebebi kablodan kaynaklıdır çok yüksek ihtimalle hocam. Eğer kablo 1.4 ise, ekran kartı sürücünüzü kontrol edin, sürücü de güncelse ekran kartının DisplayPort portunun 1.4'ten daha eski bir port olma ihtimali de olabilir (tabii eğer biraz eski bir kart ise). Ekran kartındaki port da güncelse, ekran kartının yazılım uygulamasından (Nvidia ise Nvidia denetim masası veya Nvidia App uygulamasından) ekran ayarlarını kontrol edip, mümkünse bana da ayarların görselini atın hocam.
Hocam öncelikle kablo philipsin kutusundan çıkan kablo. Ekran kartım ise 6800xt ve onun 2. Dp sine bağlı belki ondan olabilir. Amd güncellemeleri de tam. Sanırım onu ilk çıkışa takmamamdan kaynaklı.

Gerçi şimdi baktım 3 çıkışta 1.4 destekliyor. Çok garip.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-05-30-17-15-08-442_com.sec.android.app.sbrowser.jpg
    Screenshot_2025-05-30-17-15-08-442_com.sec.android.app.sbrowser.jpg
    50,9 KB · Görüntüleme: 45
Hocam öncelikle kablo philipsin kutusundan çıkan kablo. Ekran kartım ise 6800xt ve onun 2. Dp sine bağlı belki ondan olabilir. Amd güncellemeleri de tam. Sanırım onu ilk çıkışa takmamamdan kaynaklı.

Gerçi şimdi baktım 3 çıkışta 1.4 destekliyor. Çok garip.
Öyleyse ekran kartının ayarlarını kontrol etmenizi tavsiye ederim hocam, AMD ekran kartlarının ayarları konusunda aşırı bilgi sahibi değilim. Ekran renk derinliğini 8-bit ise (ki genellikle varsayılanda böyle olabiliyor), 10-bit olacak şekilde ayarlamayı deneyebilirsin hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı