Philips Evnia 27M2N5500/00 monitör vs ASUS ROG STRIX XG27acs monitör

Bütçe
11K ve üstü

Hokkabaz01590

Centipat
Daha fazla  
Sizce hangisi almalıyım? ASUS'un bu modeli çok hoş ve güzel duruyor ama birçok sorunu olduğunu duydum. Örnek vermek gerekirse IPS glow, ışık sızması, kaplamanın çok mat ve pürüzlü bir görüntü vermesi gibi veya bazı kullanıcıların dediğine göre cızırtılı bir ses bile çıkartıyormuş. Tabii bu şans işi ama ben şansa bırakmak istemiyorum. O yüzden biraz daha araştırma yaparak Philips'in bu monitör modelini buldum. Bu ikisini seçmemdeki asıl sebep yüksek Hz kapasitesi ve gayet iyi seviyelerde olan renk paleti olan sRGB oranları. Tabii sizin tavsiye edebileceğiniz bir monitör varsa söyleyebilirsiniz. Şu anki kriterleri göz atmak gerekirse:

2K.
180Hz.
Ghostingi fazla olmayan.
27 inç.
Olumlu seviyede sRGB yüzdeliği olan.
Yeterli oyun özelliklerine sahip aldığıma pişman etmeyecek bir monitör.
Bütçemi en fazla 11k ve sadece biraz üstüne zorlayabilirim.
Alma amacım: Oyun ve film.

Şimdiden yardımlarınız için müteşekkirim ve yeni yılınızı kutlarım sevgili Technopat üyeleri.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende sorayım hangi ürünü aldınız? Memnun musunuz?
Philipsi aldım ve fazlasıyla memnunum. Renkler gerçekçi ve beklediğimden de daha iyi. Işık sızması, ölü piksel yoktu hiç. Şuana kadar hiç bir eksi yanını görmedim. 2 arkadaşımda dell g2724d var onlarda mesela ikisinde de iki tane ölü piksel vardı tabi bu şans işi oluyor. He bir de monitör fabrikasyon çıkışlı kalibrasyonlu geliyor test sonuçlarının olduğu bir belgeyle. Parlaklık az kalır mı diye düşünmüştüm almadan önce o da şuan fazla geldi 70 80 civarında kullanıyorum. Kısaca rahatlıkla tercih etmenizi öneririm.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı