Philips monitördeki 1 ölü piksel sorun olur mu?

Makaleler
1
Monitör
Philips Evnia 27M2N5500
Arkadaşlar İtopya'dan Philips Evnia 27M2N5500 2K monitörü satın almıştım, bugün elime ulaştı. Emektar RX 470 ekran kartına bağlayıp birkaç test yaptım. Ekran ara sıra böyle anlık yanıp sönüyor gibi. Belki de sistemdendir. CPU, RAM, ekran kartı hepsi en az 9-10 yıllık. Bir video açınca 8 GB'lık RAM %80'e, CPU kullanımı %100'e çıkıyor. Evdeki sistemle de deneyeceğim zaten. Siyah, yeşil, pembe renkte hiçbir ölü piksel göremedim fakat beyaz ve kırmızıda sağ üst köşelerde ufacık bir tane gözüme çarptı. O da siyah değil böyle gri gibi sönük bir şey. Yani zar zor gözüküyor. Çok dikkatli bakınca bile çok zor belli oluyor.

Ghosting yok gibi. Işık sızması da hissetmedim. Siyahları vs. çok güzel veriyor. HDR testi de yaptım cam gibi gösteriyor. Monitörle ilgili detaylı bir inceleme hazırlamayı düşünüyorum zaten. Sizce o 1 piksel için bunun iadesiyle / değişimiyle uğraşmaya gerek var mı? Bu ölü pikseller zamanla çoğalır diyen de var, çoğalmaz, saçmalık diyen de. Şimdi İtopya birebir değişim yapıyor ama mağazaları bana bir tık uzak. Aracım km'de 6-7₺ yakıyor, şubeye 2 kez gidip gelsem dünya kadar yakıt gidiyor 😀. Zaten adamlar orada test de yapmadıkları için yeni bir kutu alıp geldiğimde atıyorum 2-3 ölü piksel de çıkabilir sonrasında tekrar uğraşmam gerekecek. O riski de almak istemiyorum. Ne düşünüyorsunuz?

1 tane ve zar zor göründüğünü söylüyorsunuz, sorun olmaz.

Arkadaşlar İtopya'dan Philips Evnia 27M2N5500 2K monitörü satın almıştım, bugün elime ulaştı. Emektar RX 470 ekran kartına bağlayıp birkaç test yaptım. Ekran ara sıra böyle anlık yanıp sönüyor gibi. Belki de sistemdendir. CPU, RAM, ekran kartı hepsi en az 9-10 yıllık. Bir video açınca 8 GB'lık RAM %80'e, CPU kullanımı %100'e çıkıyor. Evdeki sistemle de deneyeceğim zaten. Siyah, yeşil, pembe renkte hiçbir ölü piksel göremedim fakat beyaz ve kırmızıda sağ üst köşelerde ufacık bir tane gözüme çarptı. O da siyah değil böyle gri gibi sönük bir şey. Yani zar zor gözüküyor. Çok dikkatli bakınca bile çok zor belli oluyor.

Ghosting yok gibi. Işık sızması da hissetmedim. Siyahları vs. çok güzel veriyor. HDR testi de yaptım cam gibi gösteriyor. Monitörle ilgili detaylı bir inceleme hazırlamayı düşünüyorum zaten. Sizce o 1 piksel için bunun iadesiyle / değişimiyle uğraşmaya gerek var mı? Bu ölü pikseller zamanla çoğalır diyen de var, çoğalmaz, saçmalık diyen de. Şimdi İtopya birebir değişim yapıyor ama mağazaları bana bir tık uzak. Aracım km'de 6-7₺ yakıyor, şubeye 2 kez gidip gelsem dünya kadar yakıt gidiyor 😀. Zaten adamlar orada test de yapmadıkları için yeni bir kutu alıp geldiğimde atıyorum 2-3 ölü piksel de çıkabilir sonrasında tekrar uğraşmam gerekecek. O riski de almak istemiyorum. Ne düşünüyorsunuz?
Kusurlu ürün, kusurlu üründür, değişim talep edin bence.

Niye araba şart mı dolmuşla otobüsle gidilmiyor mu 🙂

İçin rahatsız oluyosa monitörü geri götürmeni tavsiye ederim.

Ama köşede zar zor görünüyor dikkatli bakınca bile sönük diyorsun. Işık sızması da yokmuş bu iyi. Gelecek monitörde birden fazla piksel veya ciddi ışık sızması filan olursa ki bu ölü pikselden çok daha fazla rahatsız eder ben olsam kafaya takmazdım. Senin de pek uğraşasın yok gibi. Toz tanesi gibi düşün şu an monitöre bakarken bile ölü piksel gibi toz taneleri görüyorum.

Ama köşede zar zor görünüyor dikkatli bakınca bile sönük diyorsun. Işık sızması da yokmuş bu iyi. Gelecek monitörde birden fazla piksel veya ciddi ışık sızması filan olursa ki bu ölü pikselden çok daha fazla rahatsız eder ben olsam kafaya takmazdım. Senin de pek uğraşasın yok gibi. Toz tanesi gibi düşün şu an monitöre bakarken bile ölü piksel gibi toz taneleri görüyorum.

Hocam çoğu testi yaptım. Renkler çok iyi, siyahlar OLED misali simsiyah duruyor, ne ışık sızması ne yansıma ne parlama hiçbir şey göremedim. Eski VA panel monitörümde siyah ekran açınca bariz ışık sızmaları görünürdü, bunda hiçbir şey göremedim. Dediğiniz gibi sabit renk açıp monitöre büyüteçle bakar gibi bakmadıkça görünmüyor. Gidip değiştirsem belki daha sorunlu bir monitörle karşılaşacağım diye risk almak da istemiyorum. Özetle vazgeçtim, bu şekilde kullanacağım. Tüm arkadaşlara yorumları için teşekkür ederim. Monitörle ilgili yakın zamanda bir inceleme hazırlayıp paylaşırım.

Neredeyse birebir aynı durumu ben de yaşadım, İncehesap'tan aldığım aynı model Evnia 27M2N5500 monitörü aldım, geçen cuma değil, ondan önceki cuma günü elime geçti ve yaptığım testle beraber tespit edebildiğim 2 adet ölü piksel fark ettim ve ikisi de hemen hemen ekranın ortalarına yakın. İade veya değişim süreciyle alakalı kendilerine mail attım ama doğru düzgün bir cevap bile alamadım, baya geçiştirir gibi bir mail yolladılar. Muhtemelen 2 pikseli normal kabul edip beni boş yere uğraştırdıklarıyla kalır diye düşündüğüm için üzerine aşırı düşmedim ama hala iade veya değişim hakkımı kullanmak için 3 günüm var, sizce uğraşmalı mıyım, boşa uğraştırmış olurlar mı?

Neredeyse birebir aynı durumu ben de yaşadım, İncehesap'tan aldığım aynı model evnia 27M2N5500 monitörü aldım, geçen cuma değil, ondan önceki cuma günü elime geçti ve yaptığım testle beraber tespit edebildiğim 2 adet ölü piksel fark ettim ve ikisi de hemen hemen ekranın ortalarına yakın. İade veya değişim süreciyle alakalı kendilerine mail attım ama doğru düzgün bir cevap bile alamadım, bayağı geçiştirir gibi bir mail yolladılar. Muhtemelen 2 pikseli normal kabul edip beni boş yere uğraştırdıklarıyla kalır diye düşündüğüm için üzerine aşırı düşmedim ama hala iade veya değişim hakkımı kullanmak için 3 günüm var, sizce uğraşmalı mıyım, boşa uğraştırmış olurlar mı?

Ben iadeyle vs. uğraşmadım. Genel anlamda monitörden çok memnunum. O pikseli dibine kadar girip dikkatlice baksam bile zor görüyorum normal kullanımda görmek imkansız. Zaten stoklarda da pek bulunmuyor bu monitör. Boşa iade edip uğraşmayın. Bu şekilde kullanıp geçin, kafanıza takmazsanız birkaç güne bırakın ölü pikseli görmeyi, aklınıza bile gelmez.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı