- Makaleler
- 1
- Monitör
- Philips Evnia 27M2N5500
Arkadaşlar İtopya'dan Philips Evnia 27M2N5500 2K monitörü satın almıştım, bugün elime ulaştı. Emektar RX 470 ekran kartına bağlayıp birkaç test yaptım. Ekran ara sıra böyle anlık yanıp sönüyor gibi. Belki de sistemdendir. CPU, RAM, ekran kartı hepsi en az 9-10 yıllık. Bir video açınca 8 GB'lık RAM %80'e, CPU kullanımı %100'e çıkıyor. Evdeki sistemle de deneyeceğim zaten. Siyah, yeşil, pembe renkte hiçbir ölü piksel göremedim fakat beyaz ve kırmızıda sağ üst köşelerde ufacık bir tane gözüme çarptı. O da siyah değil böyle gri gibi sönük bir şey. Yani zar zor gözüküyor. Çok dikkatli bakınca bile çok zor belli oluyor.
Ghosting yok gibi. Işık sızması da hissetmedim. Siyahları vs. çok güzel veriyor. HDR testi de yaptım cam gibi gösteriyor. Monitörle ilgili detaylı bir inceleme hazırlamayı düşünüyorum zaten. Sizce o 1 piksel için bunun iadesiyle / değişimiyle uğraşmaya gerek var mı? Bu ölü pikseller zamanla çoğalır diyen de var, çoğalmaz, saçmalık diyen de. Şimdi İtopya birebir değişim yapıyor ama mağazaları bana bir tık uzak. Aracım km'de 6-7₺ yakıyor, şubeye 2 kez gidip gelsem dünya kadar yakıt gidiyor
. Zaten adamlar orada test de yapmadıkları için yeni bir kutu alıp geldiğimde atıyorum 2-3 ölü piksel de çıkabilir sonrasında tekrar uğraşmam gerekecek. O riski de almak istemiyorum. Ne düşünüyorsunuz?
Ghosting yok gibi. Işık sızması da hissetmedim. Siyahları vs. çok güzel veriyor. HDR testi de yaptım cam gibi gösteriyor. Monitörle ilgili detaylı bir inceleme hazırlamayı düşünüyorum zaten. Sizce o 1 piksel için bunun iadesiyle / değişimiyle uğraşmaya gerek var mı? Bu ölü pikseller zamanla çoğalır diyen de var, çoğalmaz, saçmalık diyen de. Şimdi İtopya birebir değişim yapıyor ama mağazaları bana bir tık uzak. Aracım km'de 6-7₺ yakıyor, şubeye 2 kez gidip gelsem dünya kadar yakıt gidiyor