Phishing olayları bu sıra arttı mı?

131296

Megapat
Alakasız 2 mail hesabıma, kendi mailimden "elimizde videoların var, bu Bitcoin adresine parayı atmazsan herkesle paylaşırız" diye İngilizce phishing mailleri gelmeye başladı. Mail hesaplarımda da her saat başı başarısız giriş denemeleri var.

Bir mail hesabıma Spotify'dan giriş ve Sony'den doğrulama kodu geldi. Anında şifrelerini değiştirdim. Sanırım yine bir site patladı ve bizim sitedeki şifreleri diğer bütün hesaplarımızda denemeye çalışıyorlar. Bunun önüne nasıl geçebilirim?

Mail adresimle kayıtlı olduğum bütün siteleri bilmiyorum ama bildiğim yerlerdeki şifrelerimi değiştirdim. Maillerde 2FA açık fakat 2FA olmayan siteler var. Hepsiburada'dan da bugün Hepsipay onaylama kodu aldım, onun da şifresini anında değiştirdim. Fakat siparişler, kayıtlı adresler vs. var. Bu adreslerle bana karşı bir şey yapabilirler mi? Neyse ki hiçbirinde kredi kartım yok, varsa da sanal kart, bir tek ondan rahatım.

Sizin de başınıza geldi mi bu sıralar?

Son düzenleyen: Moderatör:
Her yerde aynı şifreyi kullanmayın. Sitenin birisi databasesini sızdırırsa diğer hesaplarınız tehlikeye girmesin ve evet, şu sıralar phishing olayları bayağı arttı.

Her yerde aynı şifreyi kullanmayın. Sitenin birisi databasesini sızdırırsa diğer hesaplarınız tehlikeye girmesin ve evet, şu sıralar phishing olayları bayağı arttı.
E zaten öyle yapılması gerek hocamda zor oluyo her siteye ayrı şifre diye bi süreden sonra karışıyo. Yine bizlik değil verileri güvenli tutamayan sitelerin sıkıntısı bu.

@131296, her şeyi de siteden beklemeyin. Siz de önlem alın.

@131296, büyük ya da küçük site fark etmez, siz gene de önleminizi alın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı