Phoenix 1050Ti Isınma Sorunu

UmutCan10

Hectopat
Daha fazla  
Asus Phoenix 1050Ti'ye sahibim. Kart çok ısınıyor. Watch Dogs oynarken oyuna dalmışım, Alt+Tab yapıp değerlere baktığımda 83'ü görmüştü. Fan devrini arttırdım 73-74'e düştü ama hala normal değil gibi. Youtube'da testlere baktığımda adamlar 64-65 derece ile oynuyor. PUBG'de aynı şekilde 73-74'lerde oynuyorum. Bana kalsa bir zararı olmasa böyle oynarım ama yazın daha sıcak havalarda daha çok artar diye korkuyorum. Garantiye yollayayım mı ve nasıl bir yol izlemeliyim?

Son düzenleme:
Kasanın ön kısmını kaldırıp dene istersen. Veya kasa önüne delikler açabilirsin. Ön tarafa, toz filtresi alırsın ve ön tarafa delikler açarsın.
Ekran kartlarının fanları, kasa içerisindeki havayı kullanır. Kasa içi sıcaklık yüksek olabilir. Bu da cpu veya gpu sıcaklığını etkileyebilir.
Bir de zaten hava deliği çok az, dolayısıyla da o deliklerden çok toz gelir ve filtre çabuk tıkanmış olabilir. Onlarıda temizlersin.
120 mm'lik alana takılan 140 mm fanlar var (silverstone markaydı). Uygunsa bunlarıda alabilirsin, en azından arka kısım için. O zaman biraz fazla kasa içi sıcak havayı dışarı atabilirsin.

Ön kapağı kaldırıp denedim ama sonuç aynı ve öyle durunca da görüntüsü pek hoş olmuyor. Yan kapağı çıkarttım yine aynı. Toz filtresi derken anlamadım. Kasanın önüne göre bir kapak yaptırmadan mı bahsediyorsunuz?

Ön kapağı kaldırıp denedim ama sonuç aynı ve öyle durunca da görüntüsü pek hoş olmuyor. Yan kapağı çıkarttım yine aynı. Toz filtresi derken anlamadım. Kasanın önüne göre bir kapak yaptırmadan mı bahsediyorsunuz?

Ön kapağı kaldırmana rağmen sonuç aynı ise kasa önüne kapak yaptırmak veya benzeri modifikasyonlar da işe yaramayacak. O yüzden bu seçeneği boş verelim. Hangi oyunda sıcaklık 70 dereceyi geçiyorsa o oyunlarda fan hızını arttırmak daha iyi olur. Mümkün oldukça 80 dereceyi geçmemesini sağlamak lazım.
Ama bir de şöyle tavsiyem var, Asus destek ile konuşabilirsin.

Tamamdır. Deneyeceğim sağolun. Fan hızını 80lere 90lara gerekirse 100e çekersek fan ömrünün azalma gibi bir durumu var mı pek ses takıntım yok 100de kullanabilirim yani.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı