Photoshop boyut sorunu

Nahz

Kilopat
Photoshop ile bir taslak hazırlayıp kaydettim. Boyutu 23MB oldu, boyutunu düşürebilmek için parçalara ayırdım PNG olarak. Fakat parçaladığım bir görsel en fazla 4 - 5 MB olur fakat tüm taslağın 23 MB olmasına rağmen 1 resim ve 2 - 3 yazı için 21MB boyut oluyor. Bu görselin en fazla 4 - 5MB olması gerekirken nasıl 21MB olur anlamıyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

Photoshop ile bir taslak hazırlayıp kaydettim. Boyutu 23MB oldu, boyutunu düşürebilmek için parçalara ayırdım PNG olarak. Fakat parçaladığım bir görsel en fazla 4 - 5 MB olur fakat tüm taslağın 23 MB olmasına rağmen 1 resim ve 2 - 3 yazı için 21MB boyut oluyor. Bu görselin en fazla 4 - 5MB olması gerekirken nasıl 21MB olur anlamıyorum. Yardımcı olabilir misiniz?
Hangi çözünürlükte çalışıyorsun?

Bu çözünürlüğe göre normal boyut.
Normal o çözünürlüğe.
Normal olduğunu biliyorum. Hepsini ayrı görsellere parçalasam bile yine aynı boyutta oluyor. Hiç düşüş olmuyor.

Sanırım tam derdimi anlatamadım fakat sorunu çözdüm Dışa Aktar > PNG olarak dışa aktar şeklinde.

Dediğim yöntemle yaptım ve 2.52 MB'a kadar düştü. Normal değilmiş. :)

Son düzenleme:
Normal olduğunu biliyorum. Hepsini ayrı görsellere parçalasam bile yine aynı boyutta oluyor. Hiç düşüş olmuyor.

Sanırım tam derdimi anlatamadım fakat sorunu çözdüm Dışa Aktar > PNG olarak dışa aktar şeklinde.

Dediğim yöntemle yaptım ve 2.52 MB'a kadar düştü. Normal değilmiş. :)

Dışa aktar/Web için kaydete tıklayarak açılan pencereden "Renkler" yanındaki rakamı düşürürsen kalite ve boyut düşer. Renk kalitesini istediğin boyuta uyarlayabilirsin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı