Photoshop İçin 3000 TL'ye Sistem Toplama

Funstr12

Hectopat
Merhaba sevgili forum sizden bir ricam olacak. Ben fotoğrafçıyım işim gereği 2. bir bilgisayara ihtiyacım var.

Bu bilgisayarda istediğim şey hızlı olması Photoshop gibi RAM ve işlemci hızı gerektiren etmenlere ihtiyacım var.

Ekran kartı çok da önemli değil yeterli bir ekran kartı yeter bana. İstediğim işlemci RAM kısacası program kullanırken rahat ve hızlı kullanmam lazım. Bunun için sizden ricam ya toplama bir bilgisayar ya da hazır bir bilgisayar.
Bütçem: 3000 TL

2400G.png

Bütçeyi bir miktar artırıp ramleri 16 yapabilirseniz bir daha kasayla uğraşmanıza gerek kalmaz uzun süre. Fotoğrafçılıkla uğraştığınız için m.2 ssd ve hdd beraber ekledim, yere ihtiyacınız olacağını düşünerek. Zaten var diyorsanız çıkarıp ramleri yükseltebilirsiniz.

Önerdiğiniz parçalarda uyumluluk sorunu çıkmaz yani değilmi, bunu demek istemiştim böyle sorunların çıktığını duymuştum bir bilgim yok ama

Çok teşekkür ederim düşünceniz için son bir ricam hard disk biraz daha yükseltebilirmiyiz 250 gb yerine 1Tb çok iyi olur. Depolamaya çok ihtiyacım oluyor
Ve CD room bulunuyormu?
Tekrardan teşekkür ederim

Sistemde 1TB hard disk var zaten en üst kısımda. SSD daha hızlı bir şekilde aktarım okuma sağlıyor işlerinizi daha hızlı halledebilirsiniz diye.
Bence bütçenize ekleme yapıp mac almanız daha mantıklı eğer fotorafçıysanız. Çünkü alıcağınız monitör bu konuda çok önemli sistemde öte.
Günümüzde iyi bir renk gamutuna(renk sayısına) sahip monitörler genellikle pahalı oluyor. Eğer normal bi monitör seçerseniz işlerinizi düzgün yapamayabilirsiniz.
Macler renk gösterimi üzerinde fiyatlarına göre çok iyi bir performans sergiliyor. Doğru renk gösteren monitörler şuanda pahalı kalıyor sistemlere göre.
Sadece IPS paneller yetmiyor malesef. Aramanız gereken monitör kesinlikle IPS ve sRGB %100 olması gerekiyor. Eğer daha detaylı işler yapmak istiyorsanız Adobe RGB destekli monitörler tercih edebilirsiniz bunlarda 2.500TLden ucuza iyi bi tane bulamazsınız. Macler bunları kısmen destekliyor o yüzden daha mantıklı bir seçim olacaktır. Ayrıca program yelpazesi açısından daha geniş seçimleriniz olucaktır.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı