Photoshop İçin Monitör Dahil Sistem Önerisi

Aslında 1050Ti'yi söylerken benim bile içime pek sinmemişti :D kesinlikle kötü bir kart değil , işlemciye de yük bindireceğini sanmıyorum. ama bütçenin büyük bir kısmını işlemciye ayırıp geri kalanı ile ekran kartı seçmek daha mantıklı gibi geldi. Anakart seçimi elbette çok önemli ama üstte dediğim gibi iyi kısıtlı vaktim var ve iyi bir araştırma istediğinden onu es geçtim. Yarın C++ sınavım var da, ona bakmaktan çok da vakit ayıramadım :( Power Supply sistemin güç tüketimine göre rahatça seçilebilir. sistem özellikleri kesin olmadığı için tüm sistemi topladıktan sonra güç kaynağını seçmek daha mantıklı olur. basit bir dört işlem ile toplam güç tüketimi bulunup ona göre bi tane alınabilir.
Kod'una kuvvet diye iğrenç bir espri yaparak giriyim de mesaja, tadından yenmesin devamının :D . Bütçenin 10k gibi yüksek bir noktada olduğunu düşünürsek, benim önerim 1050Ti yerine GTX 1070 veya opsiyonel olarak 1080 kullanılabilir.
Herkese merhaba;

Photoshop ve video editleme için sistem ve monitör tavsiyeniz nedir? Yardım edebilirseniz çok sevinirim.

Saygılarımla,
İsrafil Önal
Eğer bilgisayar toplamaktan hiç anlamam diyorsanız, yarın detaylı bir paylaşımda bulunabilirim. Onun dışında @Ogün Çetiner 'in tavsiyelerine ekran kartı haricinde uyulabilir derim :) Aynı zamanda anakart önerisini de yarın paylaşırım, olabildiğince erken bir şekilde. Saygılarımla...

İşlemci : Intel Xeon E5-2620 v4 Sekiz Çekirdekli İşlemci İşlemci
Ekran Kartı : MSI GeForce GTX 1050 Ti Gaming X 4G Ekran Kartı Ekran Kartı
RAM : Kingston HyperX Fury 2x8GB Bellek - HX426C15FBK2/16 RAM
SSD : Samsung 500gb 850 Evo SSD - MZ-75E500BW SSD
Monitör : Samsung LU28E590DS 28" 1ms UHD Monitör Monitör

Hepsini tek bir siteden seçtim daha rahat bakılması için ancak başka sitelerde daha uygun fiyatlı bulunabilir.
Yeterli vaktim olmadığı için anakart bakamadım ama işlemvi ile uyumlu bi anakart bulabilirsin.
Ekran kartında biraz ucuza kaçtım ama istersen Quadro serisi bir karta da bakabilirsin.

Samsung LU28E590DS, TN panel. Bence iyi bi tercih olmaz. Grafik tasarımcı değilim fakat son 3 aydır hem TN hem de IPS panel kullanan biri olarak söylüyorum ki kullanım amacında renkler önemliyse kesinlikle IPS panel tercih edilmeli. Renk yönetimi çok daha üst düzey.

İşlemci seçiminde de Ryzen tavsiyelerine katılıyorum. Grafik ve iş bilgisayarları için çok olumlu sonuçlar verdi Ryzen serisi. R7 1800X sizin için tavsiyem.

Son düzenleme:
Herkese merhaba ;

İlgili sistemi şu şekilde dizdim ;

*B350 Tomahawk MSI anakart
*Ryzen5 1600x İşlemci
*32 GB 3000 mhz ram CL15 ( sadece 2667 mhz kullanabiliyorum, sanırım anakart sürücüsü daha güncellenmedi )
*MSI GTX 1060 6GB ekran kartı
*PA279q Asus Pro Art Monitör ( %99 Adobe )

Sormak istediğim aslında şu, ben bu işlemciyi photoshopla çok daha hızlı çalışmasını beklerdim. Tüm benchmark skorları intel 7700K 'dan çok daha iyi olduğunu gösteriyor. Ama ben hem 7700k hem de 1600x kullanan biri olarak o farkı hissedemedim. Şimdi işlemcimi ya bir R7 1800x yada intel 6900K ile değiştirmeyi düşünüyorum. Sizlerin fikirleri nedir ?

Saygılarımla,

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı