Photoshop'u nasıl daha hızlı ve anlamlı öğrenirim?

Aktif olarak Udemy'den kurs izliyorum ucuzken almıştım.
Sorum ise Udemy'deki hocamız çok aşırı detaylı anlatılıyor gibi insan izlerken sıkılıyor açıkçası bu kursun yanında izleyip öğrenebileceğim bir yerler var mı önerisi olan yazarsa çok sevinirim.

İzlemek bir yere kadar. Hiçbir kurs size her şeyi öğretemez. Kendi başınıza projeler çıkartıp üzerinde çalışmanızı öneririm.

Photoshop'u hangi alanda kullanacağında önemli. O kadar geniş bir alanı var ki manipülasyon, logo, illüstrasyon, animasyon, arayüz, retouch,3d daha var da var.

Birincisi 3d programlardaki gibi çok fazla komut ve araç yok ama yine de var tabi ve her aracın öyle bir varyasyonları çıkıyor ki sonsuz yani.

Öyle biliyorum ediyorum yedim yuttum diyenlere bakma. Photoshop'u ciddi manada tam anlamıyla dünyada kullanan insan çok azdır. İnsanlar Photshop'u hafife alıyor, çok ele ayağa düştüğünden kolay sanılıyor ama hem ciddi anlamda yetenek gerektirdiği gibi araçları komutları da iyi bilmek gerekli.

Yani Photoshop'ta kendine bir alan seç ve onun üstünden git tabi diğer her alanda da tabi kendini geliştirmeye çalış, vizyon kazan en azından ama çoğunlukla da profesyonel olacağın alana yoğunlaş.

Photoshop ile yapacak, ve keyif verecek birşey bul. Yapmaya çalışırken zaten yeterli zamanı da harcamış olur sıkılmadan rahat rahat öğrenirsin. 2007 de arabalara da olan merak sayesinde sanal modifiye davasıyla girişmiştim, o günden beri kullanıyorum. Öyle bir alana yönlendirmese muhtemelen hiç uğraşmazdım bile. Sadece videolarla bir yere kadar ilerleme sağlarsın. Videolarda genellikle araçların temel fonksiyonları anlatılır geçilir. Kullandıkça sen kendine göre o araçları farklı yerlerde farklı teknikler geliştirerek kullanmaya başlarsın.

PS de yapacak bir proje düşün kafanda onu kurgula bütün öğrendiklerinle yapmaya çalış yapamadığın noktada videolardan destek al bu sayede daha akılda kalıcı olur izlemek bir şey kazandırmaz öğrenme amaçlı izlemen lazım o zaman kafanda kalır ve unutmazsın

Hangi amaçla kendini geliştirmek istiyorsun? Benim gibi manipüle öğrenmek istiyorsan Udemy gibi kurslara başvurabilirsin. Ayrıca Youtube'da takip ettiğim bir takım kanalları aşağıya bırakıyorum.

Kendine bir proje aç ve karala bu Google'da bulduğun bir fotoda olabilir ya da kendi çektiğin fotoda olabilir. Renk ayarları ile oyna, efekt at yani dediğim gibi kurcala en hızlı böyle öğrenirsin.

Favori kanalım :
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı