Photoshop'u rahat kullanmak için işletim sistemi önerisi

Gelişmiş olarak Photoshop ile ilgileniyorum ve bu işten para kazanıyorum. Fakat sistemim yeterli olmadığı için Linux Mint Xfce geçmek istiyorum şu an Windows 8.1 kullanıyorum ve CS6 sürümü bile fazlasıyla kasıyor. Sistemim aşağıda yardımcı olursanız çok mutlu olurum 😘

E6500.
GT 9800.
6 GB RAM.

Son sürümü kullanıyorsanız çok kasması olasıdır. Ben daha eski sürümü kullanıyorum.

Dostum bu tarz işlerle uğraşmana gerek yok. Bulunduğun ile göre değişmekle birlikte 50 TL civarında bulabileceğin C2D 7500 gibi bir işlemci senin işini görecektir. Temiz bir format ve Windows 10 ile gayet rahat kullanabilirsin.

Şu anki işlemci arasında fark yaratır mı hocam çok bir fark yok çekirdek haricinde?
Son sürümü kullanıyorsanız çok kasması olasıdır. Ben daha eski sürümü kullanıyorum.
CS6 Orjinal kullanıyorum eski bir versiyon.

@Fregat. Linux Mint kurma Photoshop kullanıyorsan. Arkadaş GIMP kullanabilirsin demiş.
@Fregat. Hocam konu ile alakasız ama Photoshop CS6 orijinal nereden buldunuz. ( bende arıyorum fakat bulamadım, yardımcı olursanız çok sevinirim :D )

Şu anki işlemci arasında fark yaratır mı hocam çok bir fark yok çekirdek haricinde?

CS6 Orjinal kullanıyorum eski bir versiyon.
Biraz artış sağlayacaktır. Sen önce temiz bir w10 kur. Sorunun işletim sistemi kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Üniversitede çok daha kötü bilgisayarlar ile ps kullanan arkadaşlarım vardı.

Son düzenleme:
Dostum bu tarz işlerle uğraşmana gerek yok. Bulunduğun ile göre değişmekle birlikte 50 tl civarında bulabileceğin c2d 7500 gibi bir işlemci senin işini görecektir. Temiz bir format ve w10 ile gayet rahat kullanabilirsin. Photoshop cc 'e geçmen de performans artışı sağlayacaktır.
Hocam ben C2D E7400'den Pentium E6700'e geçtim. 150FPS aldığım oyunda 170FPS almaya başladım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı